A Demokrata párt visszaküldött 1 millió dollárt a károsultaknak az FTX adományából

-

Az amerikai Demokrata párt három bizottsága összesen több, mint egy millió dollárnyi pénzt küldött vissza, amelyet az azóta csődbe ment FTX tőzsde vezetője, Sam Bankman-Fried küldött nekik.

Mivel SBF azóta több rendbeli pénzügyi bűncselekménnyel lett megvádolva, néhányan elkezdték visszaküldeni az adományként kapott pénzt, hogy a károsultak megkaphassák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

December 16-án, több, mint egy hónappal azután, hogy a felhasználók elvesztették mindenüket, a hatóságok vádat emeltek SBF ellen, és letartóztatták.

Ezután a párt néhány bizottsága is inkább visszaküldte a pénzt.

Az egyik bizottság, a DNC szóvivője elmondta a sajtónak, hogy ők mennyit kaptak, és, hogy ezzel mi a terv.

„Figyelembe véve, hogy Bankman-Fried esetében már illegális kampányfinanszírozás is szerepel a vádak között, eldöntöttük, hogy a 2020 óta kapott összesen 815 ezer dollárnyi támogatást visszaadjuk. Mikor a megfelelő jogi folyamatok lezárulnak, és megosztják velünk a részleteket, azonnal visszautaljuk a pénzt.”

Két másik bizottság is nyilvánosságra hozta, hogy visszaadnák a 103 illetve 250 ezres kampányadományt, legalábbis erről számolt be a Washington Post.

SBF korábban úgy fogalmazott, hogy ő a politikai spektrum mindkét oldalát jelentős összegekkel támogatta.

Az idei évben pedig korábban, még jóval a lopás kiderülése előtt úgy nyilatkozott, hogy a tervei szerint közel 1 milliárd dollárnyi pénzt fordítana a 2024-es USA elnökválasztási kampányra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Fehér Ház sajtószóvivője, Karine Jean-Pierre visszautasította, hogy válaszoljon a riporterek kérdésére, amelyekben azt firtatták, tervezik-e visszaadni SBF korábbi pénzadományait is.

Ehhez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy az úgynevezett Hatch Act ebben a kérdésben is hatályos.

Ez a törvény arról rendelkezik, hogy a különböző közszolgálati alkalmazottak, főleg a szövetségi hivatalok állományába tartozók, nem vehetnek részt semmiféle politikai aktivitásban.

Azt valójában senki sem tudja, hogy ez hogyan kapcsolódik a témához, hogy ezt miért mondta.

A jelenlegi információk alapján annyit lehet tudni, hogy Biden második legnagyobb támogatója SBF volt, 5,2 millió dollárt küldött az elnökségi kampányra.


Olvastad már? Veszélyben az Aranykereszt (Golden Cross) a DOGE chartján?

Forrás: cointelegraph.com

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!