Az ügyészek börtönbe akarják záratni SBF-et a tárgyalás előtt

-

Az amerikai ügyészek arra kérték a szövetségi bírót, hogy az FTX kriptotőzsde alapítóját, Sam Bankman-Friedet még az októberben kezdődő tárgyalása előtt zárják börtönbe állítólagos tanúk befolyásolása miatt.

Miközben a bíró felszólította az ügyészséget, hogy formális módon fogalmazza meg a kérelmet, és elegendő időt adott a védelemnek, hogy előadhassa az érveit, a bíró ideiglenes hallgatási tilalmat rendelt el, amely korlátozza a nyilvánosságra hozatalukat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyészek Sam Bankman-Fried őrizetbe vételét kérik a tanúkkal való manipuláció vádja miatt

A szerdai meghallgatáson az ügyészek a Sam Bankman-Fried (SBF), a bukott FTX digitális eszköztőzsde alapítója és korábbi vezérigazgatója elleni perben azt kérték Lewis Kaplan amerikai kerületi bírótól, hogy a kriptovállalkozót börtönbe küldjék.

SBF 2022 decembere óta házi őrizetben él szülei kaliforniai Palo Altóban lévő otthonában, amikor is 250 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A kriptokereskedési platform összeomlásával kapcsolatos büntetőjogi vádakkal kapcsolatos tárgyalása a tervek szerint októberben kezdődik.

Az ügyészség Bankman-Fried óvadéki megállapodásának módosítását kéri, miután a New York Timesban megjelent egy cikk Caroline Ellisonról, a szintén Bankman-Fried által alapított Alameda Research fedezeti alap korábbi vezérigazgatójáról – jelentette az NPR és a CNN.

Az újságnak adott interjúban SBF megmutatta Ellison néhány „magánjellegű irományát”, aki egyben volt barátnője is. Ez az ügyészek szerint tanú befolyásolásnak minősült. Ellison az év elején bűnösnek vallotta magát csalás vádjában, és várhatóan tanúvallomást tesz ellene.

A bahamai székhelyű FTX, amely az egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsde volt, november 11-én csődvédelmet kért az Egyesült Államokban.

Körülbelül egy hónappal később Bankman-Friedet letartóztatták a bahamai fővárosban, Nassauban, és kiadták az Egyesült Államoknak.

Az amerikai hatóságok csalással és ügyfélpénzekkel való visszaéléssel vádolják, többek között ingatlanvásárlások finanszírozására és az Alamedán keresztül történő kereskedés növelésére. Ellisonnal és az FTX korábbi vezetőivel ellentétben az SBF nem vallotta magát bűnösnek.

Szerdán Kaplan bíró közölte, hogy elfogadja az ügyészség kérését, de péntekig írásban szeretné látni azt. Bankman-Fried vezető ügyvédje, Mark Cohen arra panaszkodott, hogy a védelem „egy perccel a tárgyalás előtt” értesült erről.

Az SBF ügyvédei várhatóan augusztus 1-jéig ismertetik az ellene szóló álláspontjukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kaplan ideiglenes hallgatási tilalmat rendelt el, amíg mérlegeli a kormány kérését, hogy börtönbe zárják Sam Bankman-Friedet, aki letartóztatása óta gyakran kommunikált a nyilvánossággal és a médiával.

Az amerikai hatóságok szerint több mint 1000 telefonbeszélgetést folytatott újságírókkal, köztük 100-at azzal a riporterrel, aki a New York Times cikkét írta.

Olvastad már? Titokzatos áttörés a technológia birodalmában: Miért választják az üzleti világok a kriptovalutákat?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!