Pletykák a Ripple-ügy fellebbezéséről, mit mond Gensler?

-

A Bloombergnek adott csütörtöki interjújában Gary Gensler, a SEC elnöke kommentálta a sokat emlegetett Ripple-ügy esetleges fellebbezése körül keringő pletykákat.

Arra a kérdésre, hogy a Ripple fellebbezhet-e az ügyben, Gensler így válaszolt:

Én vagyok az öt biztos egyike. A Bizottság még nem döntött erről. És ha a munkatársak ajánlást tesznek, akkor erről vitát fogunk folytatni, de ennél többet nem tudok erről mondani.

Bár nem tett közvetlen kijelentéseket, korábbi megjegyzései, amelyek egy, a Press Club DC által rendezett munkaebéden hangzottak el, arra utalnak, hogy a bizottság komolyan mérlegeli a lehetőségeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple-ügyben nemrégiben hozott ítéletet, amely megállapította, hogy a Ripple-hez kapcsolódó XRP token nem igényel közzétételt, ha közvetlenül a tőzsdéknek értékesítik, vegyes reakciókat váltott ki.

Az ítélet az XRP 80%-os rallyt eredményezett, amit azonban áresés követett. A spekulációk szerint a SEC esetleg fellebbezhet.

Gensler legutóbbi kommentárjai csak tovább szították ezt a spekulációt. A Ripple azonban úgy tűnik, hogy határozottan küzdeni fog.

Számos kriptovaluta értékpapírnak minősül

A befektetőkhöz szólva Gensler hangsúlyozta a kriptopiac spekulatív jellegét, és kiemelte, hogy sok kriptovaluta értékpapírnak minősül.

Kijelentése a SEC Binance elleni perének hátterében hangzott el, amely szerint a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Polygon (MATIC) nem bejegyzett értékpapírok.

Gensler azonban megjegyzéseiben nem nevezett meg konkrét kriptovalutákat.

„Tele van csalással”

Gensler a továbbiakban a kriptoplatformok és közvetítők működésére is kitért, azt sugallva, hogy sokan olyan tevékenységeket folytatnak, amelyeket a hagyományos tőzsdék, például a Nasdaq és a New York-i tőzsde nem végezhetnének.

A SEC elnöke figyelmeztetett:

Ez egy olyan terület, amely hemzseg a csalásoktól, hemzsegnek a szélhámosok. Vannak jóhiszemű piaci szereplők is, de túl sokan vannak, akik nem azok.

Olvastad már? A Miami Heat kosarasát is beperelték

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!