Pletykák a Ripple-ügy fellebbezéséről, mit mond Gensler?

-

A Bloombergnek adott csütörtöki interjújában Gary Gensler, a SEC elnöke kommentálta a sokat emlegetett Ripple-ügy esetleges fellebbezése körül keringő pletykákat.

Arra a kérdésre, hogy a Ripple fellebbezhet-e az ügyben, Gensler így válaszolt:

Én vagyok az öt biztos egyike. A Bizottság még nem döntött erről. És ha a munkatársak ajánlást tesznek, akkor erről vitát fogunk folytatni, de ennél többet nem tudok erről mondani.

Bár nem tett közvetlen kijelentéseket, korábbi megjegyzései, amelyek egy, a Press Club DC által rendezett munkaebéden hangzottak el, arra utalnak, hogy a bizottság komolyan mérlegeli a lehetőségeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple-ügyben nemrégiben hozott ítéletet, amely megállapította, hogy a Ripple-hez kapcsolódó XRP token nem igényel közzétételt, ha közvetlenül a tőzsdéknek értékesítik, vegyes reakciókat váltott ki.

Az ítélet az XRP 80%-os rallyt eredményezett, amit azonban áresés követett. A spekulációk szerint a SEC esetleg fellebbezhet.

Gensler legutóbbi kommentárjai csak tovább szították ezt a spekulációt. A Ripple azonban úgy tűnik, hogy határozottan küzdeni fog.

Számos kriptovaluta értékpapírnak minősül

A befektetőkhöz szólva Gensler hangsúlyozta a kriptopiac spekulatív jellegét, és kiemelte, hogy sok kriptovaluta értékpapírnak minősül.

Kijelentése a SEC Binance elleni perének hátterében hangzott el, amely szerint a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Polygon (MATIC) nem bejegyzett értékpapírok.

Gensler azonban megjegyzéseiben nem nevezett meg konkrét kriptovalutákat.

„Tele van csalással”

Gensler a továbbiakban a kriptoplatformok és közvetítők működésére is kitért, azt sugallva, hogy sokan olyan tevékenységeket folytatnak, amelyeket a hagyományos tőzsdék, például a Nasdaq és a New York-i tőzsde nem végezhetnének.

A SEC elnöke figyelmeztetett:

Ez egy olyan terület, amely hemzseg a csalásoktól, hemzsegnek a szélhámosok. Vannak jóhiszemű piaci szereplők is, de túl sokan vannak, akik nem azok.

Olvastad már? A Miami Heat kosarasát is beperelték

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!