A Miami Heat kosarasát is beperelték

-

A Miami Heat kosarasát márciusban perelték be egy csoportos keresetben, a Binance alapítója, CZ, a YouTuber Graham Stephan, és a BitBoyCrypto néven ismert influenszer, Ben Armstrong társaságában.

A vádak alapján Jimmy Butler a Binance promótálásában vett részt tavaly februárban, viszont nem tette közzé, hogy ezt pénzért teszi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így őt is beperelték, mivel így azt is lehet mondani, hogy engedélyezetlen értékpapírokat népszerűsített.

A sportoló tweetjei viszont arról szóltak, hogy a felhasználók végezzék el a saját kutatásukat, főleg, ha olyan reklámmal találkoznak, ahol celebek ajánlanak kriptós termékeket.

A most júliusban beadott fellebbezésben kosaras ügyvédje szerint így a vádak teljesen alaptalanok, és a tőzsdei promóciós szerződések nem ütköznek törvénybe.

Az első alkalommal Butler egy videót osztott meg, amelyben egy ingyenes NFT-kollekciót ajánlott a követői figyelmébe, 2022 február másodikán.

Ezután két másik alkalommal is posztolt egy másik videót, amelyben szintén ez a téma került szóba, és Butler egy nyereményjátékok ajánlott, a 2022-es Szuperkupa nézőinek.

„Találkozni fogtok majd olyasmivel, hogy nagyon nagy nevek mondják azt, hogy fektessetek be kriptóba. De ők nem ismernek titeket, és fogalmuk sincsen, hogy milyen a pénzügyi helyzetetek. A Binance és én is azt mondjuk, hogy magatokban bízzatok, és mindenki végezze el a saját kutatását!”

Butler egy nyereményjátékot is meghirdetett, amelyben a Szuperkupa alatt a #CryptoCelebAlert hashtag használói között kisorsolnak egy tokent a 2222 darabos NFT kollekcióból, és a videójában megismételte a figyelmeztetést, hogy az emberek legyenek óvatosak a celebek ajánlásaival.

A vádak szerint Butler tweetjei félrevezetőek voltak, hiszen a Binance ingyenes NFT-it, és magát a tőzsdét is megemlítették.


Kövess a Kriptoworld-öt a Google News-ban

CZ és Armstrong hasonló indokokkal kérvényezte a vádak ejtését. Június közepén a bíróság már ejtette az ügyet a YouTuber Graham Stephan esetében.


Olvastad már? A Fed 22 éves csúcsra emeli a kamatlábakat

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Specialized Performance

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!