Titokzatos áttörés a technológia birodalmában: Miért választják az üzleti világok a kriptovalutákat?

-

Ha van napjainkban a pénzügyek világának egyértelműen gyorsuló trendje, akkor a kriptovaluták és a blokkláncok azok.

A legjobb vállalkozások többsége mindent elkövet azért, hogy részese lehessen ennek a világnak és itt most már egyértelműen nem csak kisebb cégekre, startupokra kell gondolnunk.

A blokklánc egy osztott adatbázis vagy főkönyv, amelyből minden, a hálózatban résztvevő számítógép (node) birtokol egy aktuális példányt.

Alapvetően biztonságos és decentralizált főkönyvként működnek, hiszen csak úgy változtatható meg valami benne, ha minden résztvevő számítógép (node) példánya megváltozik.

Ezeken a blokkláncokon pedig futnak a kriptovaluták, amelyek digitális pénzek – decentralizáltak, anonimek, és biztonságosak.

A blokkláncok innovatív területek egy üzlet számára

A blokkláncokról az emberek legnagyobb része kizárólag a kriptovaluták okán hallott, pedig a mögöttes technológia olyasmi, amire a sikeres vállalkozások mindegyikének érdemes odafigyelni, hiszen az üzlet más területein is nagyszerű lehetőségeket nyújtanak az innovációra.

Alapvetően úgy gondoljunk rá, mint egy titkosított Excel fájlra, amelyben minden cella csak azután kerülhet kitöltésre, hogy az előző cellába került érték és minden értékről a hálózat összes résztvevője megegyezett.

Ez pedig már el is árulja, hogy mennyi minden dologra használható egy blokklánc és nem csak az online vállalkozás világában.

A következőkben megnézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak a blokkláncok használatára az üzleti életben.

A blokkláncok felhasználási lehetőségei az üzleti szektorban

  1.  Manapság még mindig papíron írnak szerződéseket a legtöbb cégnél, még az online vállalkozás világában is. Pedig ott vannak a blokkláncon működő okosszerződések, amelyek olyan algoritmusokon alapuló feltételeket tartalmaznak, amelyek bizonyos feltételek teljesítése esetén automatikusan lezárják a szerződést, a felek pedig rendezik automatikusan egymás között az anyagi dolgokat. Ezen szerződések blokkláncokon vannak nyilvántartva, ez pedig garantálja, hogy ne lehessen mismásolni a teljesítéssel.
  2.  Auditok azaz ellenőrzések lebonyolítására is tökéletes egy blokklánc, hiszen az itt regisztrált rekordok megváltoztathatatlanok és valós idejű rögzítést, ellenőrzést tesznek lehetővé.
  3.  Minőségbiztosítás terén is bőségesen van nézelődnivaló a sikeres vállalkozások számára a blokkláncok világában, hiszen az itt regisztrált tranzakciók és események nem változtathatóak és ezért a minőségbiztosítási mérnökök itt dokumentálhatnak és bonyolíthatnak tranzakciókat egy rendkívül biztonságos környezetben.
  4.  Az előző pontokban is említettük, hogy a legjobb vállalkozások adatkezelésre valamilyen formában biztosan használnak blokkláncokat, hiszen ezekben a főkönyvekben minden rekord megváltoztathatlanul ott van, nincs lehetőség annyi emberi hibára, mint egy Excel-fájl esetén. És az adatokat, tranzakciókat bármikor vissza is kereshetjük.
  5.  Magánszemélyek és a legjobb vállalkozások számára is komoly megtakarítás lehet az, hogy kiiktathatóak a közvetítők elég sok tranzakció, így például egy fizetés esetén. Nincs többé bankokra és banki díjakra szükség, szimplán csak fizetünk és a másik fél meg is kapja a pénzt. És ezek a tranzakciók aztán tényleg villámgyorsak, nem kell napokat várni vagy banki szünnapok alatt türelmetlenkedni tovább.
  6.  A sikeres vállalkozások listája elég sok olyan céget tartalmaz ma már, amely a beszállítói folyamatára is használ blokkláncokat, hogy így kövesse nyomon termékei helyzetét és állapotát.

Az elmúlt években a kriptovaluták egyre népszerűbb és keresettebb eszközzé váltak a pénzügyi tranzakciók során.

Sok vállalkozás választja a kriptovalutákat fizetési módszerei egyikeként, például az olyan játékoldalak, mint a Mightytips hu Rabona.

A kriptovaluták választásának egyik fő oka a tranzakciók használata és gyorsasága. A kriptovaluták lehetővé teszik a fizetések gyors és biztonságos felszívását a világ minden táján.

Így forradalmasíthatja a blokklánc és a kriptovaluta az üzleti világot

A blokklánc technológia alapvetően megváltoztathatja a vállalkozások működését.

A tranzakciók rögzítésére szolgáló decentralizált és biztonságos hálózat létrehozásával a blokklánc nagyobb átláthatóságot, hatékonyságot és nagyobb bizalmat tesz lehetővé az üzleti tranzakciókban.

A blokklánc egyik kulcsfontosságú aspektusa, amely különösen hasznossá teszi a vállalkozások számára, az a képessége, hogy állandó és megváltoztathatatlan nyilvántartást hozzon létre a tranzakciókról.

Ennél biztonságosabb környezet nem létezik egy minőségbiztosítás vagy éppen valamilyen adatnyilvántartás kezelésére.

 technológia

Miért választják a vállalkozások a kriptovalutákat? Ez az új jövő!

Elég sok érv szól amellett, hogy a sikeres vállalkozások listája helyezéseire vágyó cégek kriptovalutákat és blokkláncokat használjanak.

Például a kriptovalutákat elfogadó vállalkozások dönthetnek úgy, hogy közvetlenül foglalkoznak fogyasztóikkal, vagy közvetítőt vesznek igénybe, de a tranzakciós költség jelentősen alacsony, ha nincs közvetítő, ami rendkívül előnyös a kisvállalkozások számára.

Mert hogyan működik ez? A vállalkozás létrehoz magának egy kriptotárcát, azt megadja az ügyfeleinek és kész. Nincs banki folyamat, nincs körülményes bürokrácia, csak két tárca és a tranzakció.

Aztán a tranzakció ezen formájának elfogadása új ügyfelek előtt nyitja meg vállalkozását.

Szakértőnk, Kollár Aladár mutatott rá:

„mert ma már elég sok olyan ember van, akinek fontos szempont az, hogy decentralizált, nem banki fizetési módokat használjon.”

És még folytathatnánk a sort, mert bőven van előnye a kriptok felé nyitásnak, ráadásul az egészhez egy kis lelkesedésen kívül nem is kell nagyon más.

Nem túlzás azt állítani, hogy az a vállalkozás, amely napjainkban nem foglalkozik a kriptovalutákkal és a blokkláncokkal, egy olyan versenyben fog lemaradni, amelyben nem biztos, hogy valaha is fel tud majd zárkózni.

Ez a digitális technológia a jövő számtalan különféle előnye és lehetősége miatt.

Kiemelt kép: unsplash.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!