Így reagált a Bitcoin a legutóbbi Fed kamatemelésre

-

A FOMC várva várt jelentése a Bitcoin társadalmi dominanciájának megugrását váltotta ki, miközben az értéke egy halvány reménysugarat mutatott, egy kis felfelé ívelő tendenciával.

FOMC-jelentés szerint a kamatemelés folytatódik.

A Federal Open Market Committee (FOMC) egy várva várt határozatban


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon ez a társadalmi interakciók megugrása a kriptopiac kezdeti pozitív reakciójára utalt, és a Bitcoin is profitált a helyzetből.

Ahogy a por leülepedett, nyilvánvalóvá vált a kamatemelés hatása a kriptovaluták helyzetére, így a rajongók és a befektetők kíváncsian várták, hogy ez a fejlemény hogyan alakítja majd a digitális eszközök jövőjét.

A Bitcoin társadalmi dominanciája növekszik

A FOMC július 26-i kamatemelési döntése nyomán a Bitcoin kiemelkedőbb pozíciót foglalt el a kriptodiskurzusban, ami a szociális dominancia mérőszámából is kitűnik.

A FOMC bejelentése előtt a BTC társadalmi dominanciája körülbelül 22%-os visszaesést mutatott.

A bejelentés után azonban a forgatókönyv gyorsan megváltozott, és a társadalmi dominancia 26% fölé szökött.

Bár jelenleg 25% körül van, továbbra is magasabb, mint a FOMC előtti szint.

bitcoin
Forrás: Santiment

A társadalmi dominancia e figyelemre méltó növekedése gyakran a piaci szereplők félelemérzetével jár együtt, ami érdekes módon növeli az árfolyam-emelkedés valószínűségét.

Ahogy megfigyeljük ennek a helyzetnek a dinamikáját, érezhető a várakozás a kriptoközösségben, sokan szorosan figyelik a Bitcoin árfolyamának alakulását, hogy lássák, hogyan alakíthatja ez a félelem által vezérelt hangulat a következő napok pályáját.


Olvastad már? A bankok kriptovaluta kitettségét korlátozni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!