Így reagált a Bitcoin a legutóbbi Fed kamatemelésre

-

A FOMC várva várt jelentése a Bitcoin társadalmi dominanciájának megugrását váltotta ki, miközben az értéke egy halvány reménysugarat mutatott, egy kis felfelé ívelő tendenciával.

FOMC-jelentés szerint a kamatemelés folytatódik.

A Federal Open Market Committee (FOMC) egy várva várt határozatban


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon ez a társadalmi interakciók megugrása a kriptopiac kezdeti pozitív reakciójára utalt, és a Bitcoin is profitált a helyzetből.

Ahogy a por leülepedett, nyilvánvalóvá vált a kamatemelés hatása a kriptovaluták helyzetére, így a rajongók és a befektetők kíváncsian várták, hogy ez a fejlemény hogyan alakítja majd a digitális eszközök jövőjét.

A Bitcoin társadalmi dominanciája növekszik

A FOMC július 26-i kamatemelési döntése nyomán a Bitcoin kiemelkedőbb pozíciót foglalt el a kriptodiskurzusban, ami a szociális dominancia mérőszámából is kitűnik.

A FOMC bejelentése előtt a BTC társadalmi dominanciája körülbelül 22%-os visszaesést mutatott.

A bejelentés után azonban a forgatókönyv gyorsan megváltozott, és a társadalmi dominancia 26% fölé szökött.

Bár jelenleg 25% körül van, továbbra is magasabb, mint a FOMC előtti szint.

bitcoin
Forrás: Santiment

A társadalmi dominancia e figyelemre méltó növekedése gyakran a piaci szereplők félelemérzetével jár együtt, ami érdekes módon növeli az árfolyam-emelkedés valószínűségét.

Ahogy megfigyeljük ennek a helyzetnek a dinamikáját, érezhető a várakozás a kriptoközösségben, sokan szorosan figyelik a Bitcoin árfolyamának alakulását, hogy lássák, hogyan alakíthatja ez a félelem által vezérelt hangulat a következő napok pályáját.


Olvastad már? A bankok kriptovaluta kitettségét korlátozni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!