Mennyi bitcoin kell ahhoz, hogy bitcoinbálnává válj?

-

Bitcoinbálna akarsz lenni? Az a mennyiségű BTC, amellyel hatni tudsz a piac alakulására, a jövőben drasztikusan kevesebb lehet, mint ma.

Egymilliárd dollárt mozgatott egy bitcoinbálna

Egy bitcoinbálna egymilliárd dollár értékben mozgatott bitcoint mindössze egyetlen tranzakción.
Érthető módon a legnagyobb, nem váltóhoz tartozó bitcoincímről származó hatalmas mennyiségű kriptopénz spekulációhullámot váltott ki – a Bakkt warehouse-tól egy masszív dömpingig mindenről beszéltek.
Bármi legyen az ok, be kell vallanunk, hogy ekkora mennyiségű pénz mozgatása eléggé fantasztikus – még ha kissé ijesztő is.

A bitcoinbálnáknak meg van az erejük arra, hogy megmozgassák a piacot. A Diar által tavaly ilyenkor végzett kutatás szerint a forgalomban lévő bitcoinérmék 55%-át a bitcointárcák kevesebb mint 1%-a kezelte. A tanulmányról akkor mi is beszámoltunk.
Ez azt jelenti, hogy kevés embernek igencsak nagy befolyása van afelett, hogy merre mozduljon el a bitcoin árfolyama.
Egy Reddit-felhasználó azonban kiemelte, hogy a „bitcoinbálna” cím megszerzéséhez szükséges BTC mennyisége idővel jelentősen megváltozhat.

Mennyi bitcoin tesz bálnává valakit?

A Reddit-felhasználó szerint:

10 évvel ezelőtt, ha volt 10 000 bitcoinod, még nem voltál bálna. Pizzavásárló esetleg. Ma 1000 BTC (vagy még ennél is kevesebb?) már bálnává tesz bárkit. Olyan jövő előtt állunk, amelyben már 100 BTC is elegendő lesz mindehhez? 10 BTC? Esetleg egyetlen bitcoinérme?

Egyértelműen érdekes kérdés, amely egy sor érdekes választ rejthet maga mögött.
Néhányan új vélik, hogy a jövőben mindössze 0,28 BTC is bálnává tesz majd bárkit. Voltak, akik nem értettek egyet: érveik szerint ugyanannyi összegre lesz szükség, mint ma.
Hogy miért? Mert úgy vélik, a piac megmozgatásának nem sok köze ahhoz, hogy mennyi a bitcoin aktuális értéke dollárban kifejezve. Az egyetlen fontos tényező, hogy a teljes, forgalomban lévő készlet hány százalékát birtoklod.
Ez azt jelenti, hogy minél többen birtokolnak bitcoint, annál kisebb lesz a likviditás, és kisebb mennyiségű bitcoinnal is nagyobb befolyást gyakorolhatsz majd.

A közösség határozatlan

Úgy néz ki, hogy a bitcoinközösségnek nincsenek pontos válaszai a Reddit-felhasználó kérdéseire – vagyis hogy miből lesz a bitcoinbálna.
Ezen felül 1 BTC talán sosem lesz annyira értékes a jövőben, hogy a teljes piacot megmozgassa, hisz 1 bitcoin a 21 millióhoz viszonyítva mindössze egy csepp a tengerben.
Vannak azonban, akik megfeledkeznek arról, hogy az elérhető bitcoinok száma sosem lesz 21 millió. A bitcoinérméket ugyanis a tárca hozzáférhetőségének elveszítése esetén már soha nem lehet visszaállítani.
Augusztusban mi is beszámoltunk arról, hogy rekord magas arányt ért el a legalább 5 éve érintetlen bitcoinérmék aránya. Eszerint a jelenlegi készlet 21,6 százaléka évek óta meg sem mozdult.
Arról azonban, hogy ezek hány százaléka hodlertárca, és mennyihez veszítették el a hozzáférést, nem tudni. Az azonban szinte biztos, hogy évről évre egyre több olyan tárca lesz, amelyhez már soha nem fognak hozzáférni eredeti tulajdonosaik.

Olvastad már?  Változtak a BNB-érmék égetésére vonatkozó irányelvek

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!