A Binance, a világ legnagyobb kereskedési volumenét bonyolító kriptotőzsdéje stratégiai célból befektetett a Mars Finance nevű, kínai média- és adatszolgáltató vállalatba.

A Bloomberg által közölt cikkben a befektetés összegét nem adták meg, viszont a cég kapitalizációját 200 millió dollárra értékelték.

A Binance számára ez az első, kínai stratégiai befektetés. A pekingi Mars Finance vállalkozás emellett olyan befektetőket tudhat még maga mögött, mint a Ceyuan Ventures, valamint a Bitmain társtulajdonos Jihan Wu által alapított Matrixport.

A hírrel kapcsolatban CZ, a Binance vezetője elmondta:

„Elismeréssel adózunk az adatokkal, hírekkel és elemzésekkel foglalkozó cégeknek, amelyek támogatják a blokkláncipar fejlődését, növekedését. Folytatjuk a befektetési stratégiánkat, keressük a befektetési lehetőségeket, hogy a víziónknak megfelelően tovább terjedjen a kriptó. Ezzel növeljük az elfogadottságot, a hozzáférhetőséget, és segítjük az iparág fenntartható növekedését.”

A Mars Finance-t 2018-ban alapította Wang Feng, technológiai szakértő, és a Bloomberg szerint mostanra már kétszer hajtott végre sikeres tőkebevonást.

Olyan befektetőket sikerült megszerezniük, mint az IDG Capital, az OKCoin és a Huobi kockázatitőke-befektetésekkel foglalkozó leányvállalatai.

A cég a honlapja szerint piaci elemzéseket, jelentéseket kínál, valamint egy kockázati befektetési alapot, amely a Consensus Lab névre hallgat (nincs kapcsolatban a CoinDesk Consensus projektjével).

A hír megjelenése egybeesik azzal, hogy a Binance új, hamarosan megnyíló USA-beli platformja már felkészült a felhasználók érkezésére.

A múlt héten a szeptember 18-i dátumot jelölték meg az indulásra – ekkor teszik elérhetővé a Binance termékeit és szolgáltatásait az Egyesült Államok polgárai számára.

Lehet érdekel: Nick Szabo: „A Librának annyi köze van a kriptopénzekhez, mint a játékbabáknak az igazi csecsemőkhöz”

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂