A Deliotte bitcoinban történő fizetést tesz lehetővé az alkalmazottainak

-

Bitcoinban történő fizetést tesz lehetővé a Deloitte dolgozói számára egy tesztadoptáción belül – számolt be róla a Luxembourg Times. A lehetőség egyre elterjedtebbé válik, ahogy a tranzakciós költségek folyamatosan csökkennek.

Újra vonzók lettek a bitcoinfizetések

A Deloitte korlátozott lehetőséget tett elérhetővé alkalmazottai számára a BitPay segítségével. A könyvvizsgáló cég már 2017-ben is megvalósított egy ilyen programot egyik torontói irodájában.

Hónapokkal a tesztfutam után a BTC újra megvadult, újabb rekordokat döntve az év vége felé. A fokozott volatilitás a bitcoin mindennapi költségeire is hatással van.

„Úgy véljük, hogy nem árt, ha alkalmazottaink értékelik ezt az új technológiát – mondta Laurent Collet, a vállalat tanácsadói karjának partnere.

A bitcoin árfolyama újra a 10 000 dollár körül stabilizálódott, amellyel egyszerűvé vált az ár átszámításának módja. Az érmét a cikk írásakor 10 221 dollárért váltják.
A bitcoinnal való fizetés a hálózat korai napjaiban volt igencsak elterjedt. Mára azonban az elemzők adatai szerint a legtöbb tranzakció be- vagy kimenete egy kriptováltó címe.
A Bitcoin hálózata általában akkor tapasztal megnövekedett tranzakcióterhelést, amikor az ár megnövekszik, a kereskedők pedig érméik eladása mellett döntenek.
Manapság egyre nagyobb étosz van a bitcoin „hodlingolása”, mint fizetőeszközként való felhasználása mellett. A bitcoin azonban egyike a leginkább likvid kriptoeszköznek, hisz bármikor átváltható fiat valutára – emiatt a kereskedők is ezt részesítik előnyben.
Egy bitcointranzakció most átlagban 0,51 dollárért valósítható meg, hacsak nem fizetünk többet a gyorsabb végrehajtásért. Megnövekedett aktivitás esetén azonban a tranzakciók dollárokba is kerülhetnek, amely tény nem túl előnyös a mikrotranzakciókat tekintve.
A bitcoinnal való fizetésekben jelentős visszaesés volt tapasztalható, főleg miután módosították a pénzmosás elleni irányelveket.
A Deloitte mostani tesztje házon belül, kis léptékben valósul meg. Globális viszonylatban azonban a bitcoinfizetés már nem annyira népszerű.
Még a BitPay is saját ügyfél-azonosítási procedúrákat és korlátokat vezetett be a globális fizetések esetében.

A Deloitte a blokklánc elfogadásának élére áll

A Deloitte számára nem idegen sem a blokklánc, sem pedig a digitális érmék. A könyvvizsgáló cég már évek óta jelen van a kriptotérben.
A vállalat saját blokklánccsapattal rendelkezik, világszerte pedig számos kutatóközpontot nyitottak már a témában.

Olvastad már? Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 3. rész

A Deloitte ezen felül a blokklánc-technológia számos felhasználási módját tesztelte már. Korábban a Ripple fizetési rendszerét is vizsgálták.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!