A Casa vezérigazgatója szerint a böngészők bővítményei próbálják ellopni a bitcoinjaidat

-

Jeremy Welch, a Casa vezérigazgatója megosztotta aggodalmait a rosszindulatú böngészőbővítményekkel kapcsolatban. Szerinte kiegészítők kockázatot jelenthetnek a felhasználók bitcoinvagyonára.
Egy zsúfolt konferenciateremben tartott rigai beszédében Welch arra figyelmeztette az embereket, hogy ügyeljenek a bitcoin és böngészőik biztonságára.

A bővítmények jelentős kockázatokkal járhatnak, amelyekről nem esik elég szó. Bizonyosodj meg róla, hogy sehol sem jeleníted meg bitcoincímedet.
A tapasztalanabb felhasználók számára az internet szinte bármelyik címen veszélyt rejthet. A böngészők bővítményei talán az egyik legveszélyesebb tényezők, amelyek lekövethetik és gyűjthetik a felhasználók adatait.
Lehet, hogy ezek önmagában nem tűnnek veszélyesnek, de nagyon hasznosak lehetnek a csalók számára, akik további veszélyeknek tehetik ki a felhasználókat.
Welch bővebben is beszélt a témáról. Felhozott pár példát, egy ártatlannak tűnő bővítményt, amely motivációs idézetekkel ellátott háttérképeket tár a felhasználók elé. Azonban ez a külsőleg ártalmatlannak tűnő bővítmény egy vírus, amely ügyfél-azonosítási adatokat lop a kitöltött internetes adatlapokról.

Az ilyen tényezők akár a személyazonosságunkat is veszélyeztethetik – megszerezhetik az útlevelünket kód formájában, amelyet később grafikusan megjeleníthetnek.
Kapsz egy szép háttérképet, de nem tudod, hogy közben a böngésződ lopja az adataidat.
Welch ezen felül elmagyarázta, hogy egyes bővítmények megváltoztathatják az utalásunk célját, lecserélve a azt a támadó címére.
Még ha nem is csíped a hátteres alkalmazásokat, akkor is meglepetést okozhat, hogy Welch további alkalmazásokra is felhívta a figyelmet. Ilyen volt a Grammarly és a lightningutalásokkal foglalkozó Joule bővítmény.

Olvastad már? Olcsó hardvertárcát dobott a piacra Bobby Lee

A probléma tovább is fennáll: nem tudhatod, mely bővítményekben bízhatsz és melyekben nem. Welch szerint egy egyszerű frissítés is megváltoztathatja egy bővítmény biztonságát, és hozzáférést adhat a támadóknak olyan dolgokhoz, amelyeket nem feltétlenül szeretnénk, hogy lássanak.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!