Jeremy Welch, a Casa vezérigazgatója megosztotta aggodalmait a rosszindulatú böngészőbővítményekkel kapcsolatban. Szerinte kiegészítők kockázatot jelenthetnek a felhasználók bitcoinvagyonára.

Egy zsúfolt konferenciateremben tartott rigai beszédében Welch arra figyelmeztette az embereket, hogy ügyeljenek a bitcoin és böngészőik biztonságára.

A bővítmények jelentős kockázatokkal járhatnak, amelyekről nem esik elég szó. Bizonyosodj meg róla, hogy sehol sem jeleníted meg bitcoincímedet.

A tapasztalanabb felhasználók számára az internet szinte bármelyik címen veszélyt rejthet. A böngészők bővítményei talán az egyik legveszélyesebb tényezők, amelyek lekövethetik és gyűjthetik a felhasználók adatait.

Lehet, hogy ezek önmagában nem tűnnek veszélyesnek, de nagyon hasznosak lehetnek a csalók számára, akik további veszélyeknek tehetik ki a felhasználókat.

Welch bővebben is beszélt a témáról. Felhozott pár példát, egy ártatlannak tűnő bővítményt, amely motivációs idézetekkel ellátott háttérképeket tár a felhasználók elé. Azonban ez a külsőleg ártalmatlannak tűnő bővítmény egy vírus, amely ügyfél-azonosítási adatokat lop a kitöltött internetes adatlapokról.

Az ilyen tényezők akár a személyazonosságunkat is veszélyeztethetik – megszerezhetik az útlevelünket kód formájában, amelyet később grafikusan megjeleníthetnek.

Kapsz egy szép háttérképet, de nem tudod, hogy közben a böngésződ lopja az adataidat.

Welch ezen felül elmagyarázta, hogy egyes bővítmények megváltoztathatják az utalásunk célját, lecserélve a azt a támadó címére.

Még ha nem is csíped a hátteres alkalmazásokat, akkor is meglepetést okozhat, hogy Welch további alkalmazásokra is felhívta a figyelmet. Ilyen volt a Grammarly és a lightningutalásokkal foglalkozó Joule bővítmény.

Olvastad már? Olcsó hardvertárcát dobott a piacra Bobby Lee

A probléma tovább is fennáll: nem tudhatod, mely bővítményekben bízhatsz és melyekben nem. Welch szerint egy egyszerű frissítés is megváltoztathatja egy bővítmény biztonságát, és hozzáférést adhat a támadóknak olyan dolgokhoz, amelyeket nem feltétlenül szeretnénk, hogy lássanak.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂