A Yahoo Finance számolt be róla a napokban, hogy a kriptoúttörőnek számító Bobby Lee – az első kínai kriptotőzsde alapítója – saját hardvertárcát dobott a piacra. A bankkártyákhoz hasonló eszköz az egyik legolcsóbb a piacon elérhető versenytársak közül.

Új, fém tárca

A Ballet névre hallgató vállalkozás egy szingapúri blokkláncrendezvényen fedte fel az ismert kriptós. Állítása szerint nem lehet meghekkelni, és a bitcoinnal párhuzamosan több kriptopénzt is támogat.

A privát kulcsok és publikus címek generálásának sajátosságai miatt a készítő szerint a kriptóban nem túl járatos felhasználók számára is könnyen kezelhető. Ezzel szemben a legtöbb hardvertárca bonyolult, több lépésből álló folyamatot igényel a beállításhoz, használatba vételhez.

A tárca maga a REAl nevet kapta. Tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy bankkártya. A rajta található QR-kód tartalmazza az adott kriptopénz publikus címét. A kód alatt található a titkosított privát kulcs. Ennek a hagyományos karakterekkel leírt változata is a kártyára kerül, egy lekaparható csík alá.

Mindkét kód használható a Ballet mobil appján keresztül is, amellyel kezelhetjük a kulcsainkat, és tranzakciókat indíthatunk.

A tárca a közlemény szerint megvédi a felhasználókat a hekkertámadásoktól, nem kell hozzá jelszó, biztonsági mentés (mindenről kell biztonsági mentés szerk.), és nem kell harmadik félben sem megbízni. A projekt célja, hogy az elfogadottságot a kényelmetlenségek kiküszöbölésével segítse elő.

A bitcoin mellett elérhető kriptopénzek jelenleg a litecoin, az XRP és az ether. A tárca másik nagy előnye az ára. A cég 35 dollárért tervezi árusítani, de a béta-tesztelésben résztvevők már 29 dollárért hozzájuthatnak.

Kripto-úttörő

Bobby Lee, a BTCChina, az első kínai kriptotőzsde társalapítója, bár a részesedését 2018-ban eladta egy Hongkongban működő blokklánc-befektetési alapnak.

Új cége, a Ballet Las Vegas városában található. Kockázati tőkebevonás segítségével 5 millió dollárnyi befektetéssel indult el, amely nagy részét a Lightspeed bocsátotta rendelkezésére.

Olvastad már? Hétköznapi adopció: parkolást segítő app az IOTA rendszerén

Másik jelentős támogatója a Szilícium-völgyben jól ismert Ribbit Capital, amely korai Coinbase- illetve Revolut-befektetőként is ismert.

Forrás: btcmanager.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Olcsó hardvertárcát dobott a piacra Bobby Lee

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  kripstorm 4 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15160

  Miki
  Felhasználó

  Csini és egyszerű.
  De ez nem hardver-tárca. Ez egy sima paper wallet, csak éppen fémre nyomtatva, és a hozzá tartozó kulcsok importálva vannak egy appba.

  Személy szerint én nem szeretem az előregyártott paperwalleteket, hiszen nincs rá garancia, hogy más nem látta a kulcsokat. Egy ilyent akár házilag is lehet készíteni, bár az nyilván nem lesz ennyire tetszetős.

 • #15194

  kripstorm
  Adminisztrátor

  Jaja, én sem nevezném tárcának – még ha úgy is van meghirdetve. Nem hiszem, hogy megér 35 dollárt…

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.