Hétköznapi adopció: parkolást segítő app az IOTA rendszerén

-

A Trive.Me német cég applikációja, a Trive.Park az IOTA rendszerét használja a parkolóhelyek bérleti és fizetési adatainak kezelésére.
A parkolóhelyek iránti gyorsan növekedő igény mellett, a motorkerékpár-tulajdonosok mostantól az appon keresztül tudják megrendelni és lefoglalni a garázst járművük számára.

Az EDAG Engineering hasábjain még augusztusban megjelent cikk szerint az ügyfelek és a parkolási, elhelyezési szolgáltatást nyújtó cégek, vállalkozások mostantól az IOTA Tangle nevű hálózatát használhatják a kommunikációra, az egész folyamat elintézhető néhány koppintással a telefonon.

A hétköznapi használhatóság a hiányzó láncszem

Az IOTA és a hozzá hasonló rendszerek a hálózati biztonságosságot elsősorban az elfogadottságon, a felhasználók számán keresztül tudják elérni.
A felhasználók és egyben a tranzakciók számát tekintve pedig az üzleti partnerkapcsolatok és a vállalati szintű felhasználási módok hozhatnak növekedést. Ahhoz pedig, hogy a hálózaton végbemenő tranzakciók száma növekedjen, a kisebb résztvevőkre, az átlagemberekre is szükség van.
Miközben a vállalatok nagyobb számú tranzakciót végeznek, a lakossági ügyfelek egyszerűen többen vannak. Így mindkét ügyfélkör relatívan egyenlő fontosságú.
A Trive.Park applikáció segítségével a garázstulajdonosok könnyen digitalizálhatják a rendelkezésükre álló eszközt, konkrétan a szabad parkolóhelyet, és az online foglalási rendszeren keresztül áruba bocsáthatják.
A Trive fejlesztési vezetője, Alexander Süssemilch szerint erre a célra az IOTA a legalkalmasabb, hiszen a szükséges mikrotranzakciókat szinte teljesen ingyen el lehet végezni rajta.
A cég szerint az IOTA és az ehhez hasonló technológiák gyorsan fel fogják forgatni a közlekedési ipart. A felhasználók, fogyasztók a hatékonyság új szintjét érhetik el, töredéknyi költségek mellett.

Hálózati biztonságosság

Az IOTA rengeteg kritikát kapott a működési algoritmusáról szóló ismertetők miatt. A legtöbb fejlesztőjük úgy véli, a rövid távú biztonságosságot érdemes elcserélni más előnyökre.
Hosszú távon nézve, ha az IOTA eléri a tervezett adopciós szintet, az dolgok internetje (IoT) módon kommunikáló készülékek tömegét, kijelenthető, hogy a legbiztonságosabb hálózat lesz.
Ha viszont ez nem következik be, és a tranzakciók száma nem lesz elegendő a biztonságossághoz, az problémás szituációkhoz vezethet.
Az IOTA nemrég elhatározta, hogy kiveszi a rendszeréből a központi engedélyező csomópontot. Ez egy hatalmas lépés a decentralizált mikrotranzakciók víziója felé.

Olvastad már? A Libra nem fogja fedezetként használni a kínai jüant

Egyben viszont veszélyt is jelenthet a hálózati biztonságosságra, ha nem a megfelelő időpontban – ha még nincs elegendő hitelesítő csomópont, egyéni felhasználó valódi tranzakciókkal – hajtják ezt végre.
Forrás: btcmanager.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!