A Trive.Me német cég applikációja, a Trive.Park az IOTA rendszerét használja a parkolóhelyek bérleti és fizetési adatainak kezelésére.

A parkolóhelyek iránti gyorsan növekedő igény mellett, a motorkerékpár-tulajdonosok mostantól az appon keresztül tudják megrendelni és lefoglalni a garázst járművük számára.

Az EDAG Engineering hasábjain még augusztusban megjelent cikk szerint az ügyfelek és a parkolási, elhelyezési szolgáltatást nyújtó cégek, vállalkozások mostantól az IOTA Tangle nevű hálózatát használhatják a kommunikációra, az egész folyamat elintézhető néhány koppintással a telefonon.

A hétköznapi használhatóság a hiányzó láncszem

Az IOTA és a hozzá hasonló rendszerek a hálózati biztonságosságot elsősorban az elfogadottságon, a felhasználók számán keresztül tudják elérni.

A felhasználók és egyben a tranzakciók számát tekintve pedig az üzleti partnerkapcsolatok és a vállalati szintű felhasználási módok hozhatnak növekedést. Ahhoz pedig, hogy a hálózaton végbemenő tranzakciók száma növekedjen, a kisebb résztvevőkre, az átlagemberekre is szükség van.

Miközben a vállalatok nagyobb számú tranzakciót végeznek, a lakossági ügyfelek egyszerűen többen vannak. Így mindkét ügyfélkör relatívan egyenlő fontosságú.

A Trive.Park applikáció segítségével a garázstulajdonosok könnyen digitalizálhatják a rendelkezésükre álló eszközt, konkrétan a szabad parkolóhelyet, és az online foglalási rendszeren keresztül áruba bocsáthatják.

A Trive fejlesztési vezetője, Alexander Süssemilch szerint erre a célra az IOTA a legalkalmasabb, hiszen a szükséges mikrotranzakciókat szinte teljesen ingyen el lehet végezni rajta.

A cég szerint az IOTA és az ehhez hasonló technológiák gyorsan fel fogják forgatni a közlekedési ipart. A felhasználók, fogyasztók a hatékonyság új szintjét érhetik el, töredéknyi költségek mellett.

Hálózati biztonságosság

Az IOTA rengeteg kritikát kapott a működési algoritmusáról szóló ismertetők miatt. A legtöbb fejlesztőjük úgy véli, a rövid távú biztonságosságot érdemes elcserélni más előnyökre.

Hosszú távon nézve, ha az IOTA eléri a tervezett adopciós szintet, az dolgok internetje (IoT) módon kommunikáló készülékek tömegét, kijelenthető, hogy a legbiztonságosabb hálózat lesz.

Ha viszont ez nem következik be, és a tranzakciók száma nem lesz elegendő a biztonságossághoz, az problémás szituációkhoz vezethet.

Az IOTA nemrég elhatározta, hogy kiveszi a rendszeréből a központi engedélyező csomópontot. Ez egy hatalmas lépés a decentralizált mikrotranzakciók víziója felé.

Olvastad már? A Libra nem fogja fedezetként használni a kínai jüant

Egyben viszont veszélyt is jelenthet a hálózati biztonságosságra, ha nem a megfelelő időpontban – ha még nincs elegendő hitelesítő csomópont, egyéni felhasználó valódi tranzakciókkal – hajtják ezt végre.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂