A Cryptokitties új Flow blokklánca lehet a következő Ethereum gyilkos?

-

2017-ben a CryptoKitties volt az első blokkláncalapú alkalmazás, amely arról vált híressé, hogy „bedöntötte” az Ethereumot. Most saját platformon indulna újra.
Az alapítók abban reménykednek, hogy feléleszthetik a két éve őrülten népszerűvé vált  játékot, de vajon sikerülhet-e nekik?

Nagy pénzek a Dapper Labs mögött

A Forbes cikke szerint, a Warner Music Group szórakoztatóipari cégóriás is az új nyilvános blokklánc támogatói között található.
Ezenkívül Andreessen Horowitz, a Union Square Ventures, és a Digital Currency Group is beállt a Dapper Labs videójáték-fejlesztő mögé. Összesen 11 millió dollárral járultak hozzá, hogy új otthont találjanak a kriptomacskáknak.
A játék 2017 decemberében indult, és lehetővé tette a felhasználók számára, hogy blokkláncon „tenyésszenek” macskákat, majd etherrel eladhassák és megvásárolhassák azokat.
Annyira népszerű volt, hogy az akkoriban kipróbálatlan hálózat össze is roskadt a megnövekedett felhasználás miatt. Az Ethereum sokat fejlődött azóta, a játék fejlesztői azonban saját, jól skálázható blokkláncot szeretnének indítani „Flow” néven.

Kövesd az áramlatot!

Egy blogbejegyzés szerint a fejlesztők problémásnak találták az olyan megoldásokat, mint az oldalláncok és a szilánkosítás (sharding), amely sokkal bonyolultabbá tenné az okosszerződések közötti kommunikációt.
Hozzátették, hogy ez rendben van egy fizetési rendszer számára, de nem túl célszerű egy videójáték vagy közösségi platform esetében. A Flow különböző csomópontokkal osztaná szét a munkafolyamatokat.

A Flow olyan architektúrával dolgozik, amely a tipikusan egyetlen csomóponton végzett munkákat öt további csomóponttípus felé osztja, így csökken a munka mennyisége és javul a hatékonyság.Hogy támogassák ezt a megközelítést, a Flow csapata kidolgozott egy új kriptográfiai technikát – amely a Specialized Proofs of Confidential Knowledge (SPoCKs) névre hallgat –, hogy megoldja a hitelesítők dilemmáját.

A Warner nagy érdeklődést mutatott a projekt iránt, ugyanis lehetővé tenné a művészek számára, hogy megosszanak vagy eladjanak digitális termékeket a blokkláncon. Ezen felül új felületeket biztosítana a rajongók számára, hogy elérjék sztárjaikat.

A Ubisoft videójáték-óriás is érdeklődik a projekt iránt – a Dapper ugyanis egy versenyjátékon dolgozik, melyben egyedi autókat lehet venni, eladni és kereskedni játékosok között.
Roham Gharegozlou, a Dapper Labs vezérigazgatója elmondta:

Képzeld el, hogy a Flowon keresztül több milliárd sportrajongó tudna hitelesített, eredeti és korlátozott kiadású digitális emléktárgyakkal kereskedni a világ minden pontján.

Az, hogy ez lesz-e a következő „Ethereum-gyilkos”, még nem dőlt el, ugyanis több versenyző is ringbe szállt a címért, de eddig egyiknek sem sikerült elnyernie.
Az EOS és a Tron jó példa erre, de az Ethereum továbbra is felülmúlja őket a fejlődésben és elterjedésben.

Olvastad már? Kifulladt a VanEck korlátozott bitcoin-ETF-e, csupán 4 bitcoin került eladásra

A Serenity érkezésével egyre fokozódik a verseny. Idővel kiderül, hogy a Flow sikeresen az Etherum nyomdokaiba tud-e majd lépni, és kibírja-e az idő vasfogát.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!