A VanEck korlátozott bitcoin-ETF-je eddig nem remekel – csupán 4 bitcoint tudtak értékesíteni. Egyes kriptoelemzők azzal támadják a céget, hogy a termék csupán marketingfogás, ugyanis köze sincs egy igazi ETF-hez.

Több hónapnyi alapos szabályozási kivizsgálás után, a VanEck-SolidX a múlt héten elindította saját bitcoin-ETF-jének korlátozott változatát.

Mivel nem kapták meg az SEC engedélyét egy teljes bitcoin-ETF indítására, a VanEck úgy tervezett a korlátozott ETF elindításával, hogy ezzel bebizonyítsa, miszerint a piacnak szüksége van egy ilyen befektetési termékre.

Úgy tűnik azonban, hogy nem arattak túl nagy sikert a piacokon.

Alex Krüger, népszerű kriptoelemző és -kommentátor nemrég kiadott néhány adatot, amelyből kiderült, hogy a VanEck korlátozott bitcoin-ETF-e csupán 4 bitcoint adott el.

A kereslet hiánya egy kicsit meglepő, ugyanis nagy volt a kezdeti izgalom a bitcoinbefektetők között, amikor az indulás híre nyilvánosságra került. Múlt héten a bitcoin árfolyama csaknem 500 dollárt emelkedett a VanEck bejelentése után.

A lendületet azonban nem tudták megtartani, a mostani adatok szerint peidg alig van kereslet a termék iránt.

Szakértők erre figyelmeztettek

Nem sokkal a VanEck bejelentése után egyes elemzők elmondták, hogy túl korai meglovagolni a lelkesedést.

A bitcoinelemző Tom Lee szerint még nem lehet eldönteni az ETF sikerét, illetve hogy mekkora hatása lenne a bitcoin árfolyamára.

Elindulásakor azonban a VanEck tisztázta, hogy a termék csakis hitelesített intézményi ügyfelek számára lesz elérhető.

Krüger ezen felül azt mondta, hogy „ez az alap rossz elstartolása egy olyan terméknek, amelyre jelenleg nincs igény. Csakis hitelesített intézményi befektetők számára elérhető, akiknek éves forgalma 100 millió dollár felett van.”

Másrészről Jake Chervinsky ügyvéd marketingfogásnak nevezte a VanEck termékét, emellett megjegyezte, a korlátozott ETF-nek semmi köze egy valódi ETF-hez.

Mint mondta:

„Ez megtévesztő. A VanEck SolidX bitcoinalapjs NEM egy ETF. Pontosan úgy néz ki, mint a Grayscale-bitcoinalap, mely több mint hat éve indult. Attól, hogy egy „korlátozott ETF-nek” hívjuk ez csak egy cuki marketingfogás, semmi több. ETF-nek nevezni tévedés lenne.”

Az első valódi bitcoin-ETF kérdése továbbra is bizonytalan. Jay Clayton, az SEC elnöke nemrég egy CNBC-interjúban elmondta, hogy mindenképp történtek haladások egy bitcoin-ETF elfogadása felé. Hozzátette azonban, hogy még mindig van munka e téren.

Olvastad már? A Bitstamp a múlt hónapban kiválóan szerepelt a kriptováltók között

Szerinte az SEC-nek továbbra is aggodalmai vannak a kriptopénzek tárolásával és pénzmosásával kapcsolatban – ezekben tehát tovább kell dolgoznia az iparnak.

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂