A legtöbb centralizált kriptováltó az elmúlt 30 napban csökkenő aktivitást tapasztalt a TokenAnalyst adatai szerint. A Bitstamp viszont egyedüliként mégis képes volt növekedést generálni.

Nettó áramlás tekintetében a Bitstamp szerepelt a legjobban

A Binance-hez vagy Bitfinexhez hasonló kriptováltók be- és kiáramlásai csökkentek a hónap során, amely csökkentett aktivitást feltételez. Másrészt viszont a Bitstampnek sikerült növekedéssel átvészelnie az oldalazó időszakot. Az OKEx szintén növekedést tapasztalt az USDT be- és kiáramlásai tekintetében.

Nem meglepő módon a bitcoin kereskedési volumene a Coinmarketcap szerint szintén csökkent az adott időszak alatt.

A Bitstamp megnövekedett aktivitása a bálnák tevékenysége miatt jöhet szóba. Tegnapelőtt a Whale Alert nevű Twitter-felhasználó jelentette, hogy 1002 bitcoint utaltak a Bitstamp tárcáiból egy ismeretlen tárcába.

 

A Bitcoinist nemrég számolt be arról, hogy az OKEx számos, több száz millió dollár értékű tranzakció forrása volt, amely a pletykás nyelvek szerint a váltó meghekkelésének következménye lehetett.

Jay Hao vezérigazgató azonban megnyugtatta a felhasználókat, hogy a helyzet mindössze csak egy tervezett tárcakarbantartás folytán alakult ki.

Azt ugyan nem tudjuk, hogy az utóbbi Bitstamp-tranzakciók szintén egy hasonló karbantartás részei voltak-e, ennek ellenére a kiáramlást mindenképp befolyásolhatja.

A Bitstamp megnövekedett aktivitása mögött álló másik lehetséges ok a brit intézményi befektetők belépése lehet, akik a váltón keresztül vásárolnak és adnak el kriptopénzeket.

Az európai vállalat júliusban lépett partnerségre a BCB Group brókercéggel, hogy lehetővé tegyék a fontsterling-alapú utalásokat. A váltó akkor azt mondta, hogy ez a funkció még év végéig integrálásra kerül.

Megnövekedett aktivitás a biztosérméknél is

A Tokenanalyst adataiból az is kiderült, hogy augusztus utolsó és szeptember első hetét összevetve a stabilkoinokkal végzett tevékenységek száma is megnövekedett.

A váltókra a már említett héten beáramló stabilkoinok értéke 469,4 millió dollár volt, amely 26,4%-os növekedést jelent.

A kiáramlás 573,2 millió, amely 41%-os növekedés heti tekintetben. Az adatok forrása a Binance, Bitfinex, Bittrex, Kraken, KuCoin, OKEx és Poloniex tőzsdék.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂