A bitcoin árfolyama akár a 30 000 dollárt is átlépheti a jelenlegi árciklusa alatt, a bányászási nehézség legújabb adatai alapján.

A jól ismert PlanB elemző által kiadott statisztika egyesíti a bitconi árfolyamát a nehézség mélypontjaival, valamint a blokkok számával a legutóbbi mélypont óta.

A nehézség annak a mutatója, hogy milyen nehéz egy bizonyos hasht megtalálni egy bizonyos küszöb alatt.

Lényegében azt méri, hogy a bányászoknak milyen nehéz feladatokat kell megoldaniuk, hogy engedélyezzék a bitcointranzakciók blokkjait.

Megmutatja, hogy mekkora a verseny a bányászok között, a következő blokk megtalálására. Minél nagyobb a versengés, annál jobban növekszik a nehézség.

Ha így haladunk, a bitcoin árfolyama a 31 000 dollárt is elérheti

PlanB szerint a bitcoin számos nehézégi cikluson átesett, és mindegyik során egy nagyságrenddel csökkent az árfolyam növekedési üteme az előző nehézségi mélyponthoz képest.

A stabilizáció azt jelenti, hogy 2013 végén, amikor a bitcoin árfolyama elérte az 1300 dolláros csúcsot, 50 000%-kal nőtt az értéke az előző nehézségi mélyponthoz képest.

A 2017-es 20 000 dolláros csúcs ehhez képest 9000 %-os emelkedés volt.

Egyelőre nincs ármozgás

A minta szerint a következő csúcs még alacsonyabb lesz, nagyjából 1000 %-os, ami nagyjából 31 000 dollárt jelentene 2021-re. A nehézség 2018 decemberében volt mélyponton, 3100 dolláros árfolyammal.

A Parabolic Trav nevű bitcointámogató azt írta a modellről, hogy „jee, egy kis bika piac.”

A bitcoin technikai mutatói egyre jobban kezdenek ütközni árfolyamával.

Olvastad már? Adam White a Bakktról: „Meghatározó szerepünk lesz a bitcoinpiacokon”

Annak ellenére, hogy a hashráta folyamatosan rekordokat dönt, az árfolyam nem változik, így a vezető kriptopénz nem tudja kihasználni az áprilisban megkezdett bika piacot.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂