A Bakkt vezérigazgató-helyettese egy nemrég kiadott közleményben elmondta, hogy a cég sorsdöntő lesz a kriptopiac számára, ha 2019. szeptember 23-án elindul a napi és havi bitcoinalapú határidős szerződések kereskedése.

A kriptoszektor egyik legvártabb eseménye már régóta a Bakkt hivatalos indulása, melyre már tavaly óta várakozik a piac, amikor a cég hivatalosan is bejelentette indulását.

Múlt héten a hivatalos Twitter-oldaluk bejelentette, hogy megnyitotta kapuit a Bakkt Warehouse és megkezdték a be- és kiutalások fogadását – megelőzve a napi és havi bitcoinalapú határidős ügyletek szeptember 23-ai indulását.

Adam White, a cég vezérigazgató-helyettese kiadott egy hivatalos közleményt a Bakktról, amelyben a szektorban betöltött várható szerepét boncolgatja.

A Bakktnak „meghatározó szerepe lesz”

White azzal kezdte nyilatkozatát, hogy párhuzamot vont az első New York-i bankautomata telepítése, és a Bakkt úttörő üzleti szerepe között.

Szerinte:

„Akkoriban nagyon nehéz lett volna elképzelni, hogy mennyire megváltozhat a bankipar, és mekkora szerepe lesz a bankautomatáknak ebben a fejlődésben.”

White szerint a Bakkt szerepe kulcsfontosságú lesz a kripto- és pénzügyi szektor változásában. Annak ellenére, hogy egyesek szerint kicsit túlzás lehet a hasonlat, az tagadhatatlan, hogy a Bakkt sorsfordító lesz.

„A Bakkt Warehouse indulása emlékeztetett az innováció és technológia szerepére a pénzügyi szektor formálásában. Nagyon izgatott vagyok, hogy a Bakkt milyen szerepet fog betölteni az elkövetkezendő évek során, ahogy javul a bitcoin és egyéb digitális eszközök hozzáférhetősége, átláthatósága és felhasználhatósága.

White azt is elmondta, hogy nagyon örül a Bakkt Warehouse eddigi fogadtatásának. Szerinte a cég folyamatosan „új ügyfeleket és bitcoinutalásokat fogad.”

A nyilatkozatban azzal büszkélkedik, hogy máris számos „minőségi” vállalattal működnek együtt, akiket szintén érdekel a bitcoin jelensége, főleg a terjedése és elfogadása.

A Bakkt és a bitcoin árfolyama

Az az általános szemlélet, hogy a fizikailag rendezett bitcoinalapú határidős ügyletek segíthetnek a piacokon a fizetőképesség javításában. Azt is fontos megemlíteni, hogy a Bakktot több jelentős hatóság is elismerte, amely tény ösztönözheti azokat az intézményi befektetőket is, akik eddig szkeptikusak voltak a kriptopiaccal szemben.

A nyilatkozat szerint a Bakkt „megteremti az első teljesen szabályozott piacteret, amely megfelel az intézményi cégek és ügyfeleik elvárásának.” Ezek alapján érthető, hogy a Bakkt javíthat a bitcoin piacán.

Mindazonáltal, egyes emberek szerint ez is túlzás, mivel a bitcoinban érdekelt intézményi befektetők már megtalálták a módját, hogy hozzáférjenek ehhez a piachoz, így felesleges számukra a Bakkt.

A bitcoin továbbra is 10 000 dollár fölött van, azonban kisebb eséseket él át az elmúlt órákban. Reménykedhetünk benne, hogy a kriptopénzek királya a határ fölött marad, így esélyessé válik egy ugrás a közeljövőben.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂