Jay Clayton továbbra is aggódik a kriptopénzek letétkezelése és árfolyam-manipulációja miatt

-

Ahogy a bitcoinnal és kriptoiparral kapcsolatos hírek már a Bakkttól hangosak, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) szerint még sok munka van hátra. A legnagyobb problémák továbbra is a letétkezelés és árfolyammanipuláció.

A Bakkt megoldhatja az SEC aggodalmait

Az SEC-elnök Jay Claytontól a CNBC The Exchange című műsorában megkérdezték, hogy az ipar közelebb került-e ahhoz, hogy megfeleljen a szabályozószerv aggodalmainak enyhítéséhez. Pozitív hangnemben azt válaszolta, hogy van még munka a határidős piacok számára.

Az első számú aggodalom a kriptoeszközök letétkezelése. A törvényhozót fontos biztosítani afelől, hogy az intézményi befektetők számára elérhető kereskedett termékeket biztonságosan tudják tárolni ügyfeleik számára.
Clayton másik aggodalma azokkal a kriptoeszközökkel van, amelyek szabályozatlan tőzsdéken is elérhetőek. Meg kell bizonyosodni róla, hogy az árak nem lesznek manipulálva.
Hozzátette, hogy volt haladás, de erre a két kérdésre határozott választ kell kapnia az SEC-nek, mielőtt több, kriptopénzekkel kapcsolatos terméket engedélyezne.


A Bakkt már meg is válaszolta a kérdést az új „Bakkt Warehouse” indulásával kapcsolatban, melyet tegnapelőtt jelentettek be. A sajtóközlemény szerint a New York State Department of Financial Services (NYDFS) által szabályozott termék hiteles bitcoinletétkezelő.
Az Intercontinental Exchange leányvállalata hozzátette, hogy megalkotta az első szabályozott, fizikailag rendezett bitcoinalapú határidős szerződéseket, melyek szeptember 23-án indulnak. Ez biztosan megfelel az SEC első számú aggodalmának, ugyanis a letétet egy 125 millió dolláros biztosítás védi.

Szabályozatlan tőzsdék

A kriptopénzek árfolyam-manipulálásának megoldása már egy nehezebb kérdés. Ahogy minden eszköz esetén, úgy a bitcoin árfolyamában is meghatározó szerepet játszik a kereslet és a kínálat.
Az elmúlt hetek során hatalmas felár keletkezett az olyan országokban, mint Kína, ahol növekedett a kereslet a növekvő gazdasági aggodalmak és a nemzeti valuta gyengülése miatt.
Hogy elkerüljék az ezzel kapcsolatos bonyoadlmakat, egy intézmények számára is elérhető terméknek olyan szabályozott tőzsdéről kell megjelenítenie az árfolyamokat, mely ugyanabból az országból származik. Egy ETF esetén ez a Coinbase vagy a Gemini lehet.
A 2019-es piac nagyban eltér a 2017-estől, amikor a törvényhozók keményen felléptek az ipar ellen. Mára már nyitottak az új vagyoni eszközök iránt, így egyre több termék indul az elkövetkezendő hónapok során.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Ha hihetünk az árucikkpiacoknak, ahol számos derivátumtermék indult el, akkor a digitális eszközök is hasonló növekedésre számíthatnak.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

A Fidelity globális makrogazdasági igazgatója, Jurrien Timmer az X-en (korábban Twitter) nemrégiben közzétett posztsorozatában egy úttörő Bitcoin-értékelési modellt mutatott be, amely potenciálisan újradefiniálhatja a kriptovaluta...

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!