A Bitpayt a Hong Kong Free Press-t kritízálja a bitcoin-tranzaciók befagyasztása miatt

-

BitPay bitcoin- és kriptovaluta fizetési processzor újabb negatív visszajelzéssel szembesül. A gond forrása ezúttal az, hogy elutasította a Hong Kong Free Pressnek bitcoinadományként elküldött vagyon átutalását.

A bitcoinadományokat ideiglenesen felfüggesztették

Tom Grundy, a HKFP alapítója és főszerkesztője egy indulatos tweetben arról tájékoztatta a támogatókat, hogy a kriptovaluta adományokat ideiglenesen felfüggesztették.
Ennek oka az volt, hogy a BitPay az elmúlt három hétben elutasította az adományok átutalását.
https://twitter.com/tomgrundy/status/1171657974043074562?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1171657974043074562%7Ctwgr%5E363937393b70726f64756374696f6e&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitpay-faces-fresh-criticism-from-hong-kong-free-press%2F
Egy ezt követő tweetben Grundy elmagyarázta, hogy a pénzeszközöket hetekig tartották csak azért, mert a hongkongi bankok nem IBAN-okat, hanem SWIFT-et használnak.
Azt gondolnánk, hogy ez egy állandó probléma – ezért nem világos, miért éppen most okozott gondot a pénzutalás.
A jelenlegi politikai helyzetet nézve Hongkongban azonban sok tényezőről lehet itt szó. Talán a kínai kormány nyomást gyakorol a BitPayre?
Vagy a probléma mindig is létezett, de most több frusztrációt okozott, hogy annyira kétségbeesetten szükséges az adományozás? Vagy ez egyszerűen csak egy ürügy a BitPay képtelenségére?

„Soha ne használjátok a BitPayt, barátaim.”

Bármi is legyen az ok, ez szinte határozottan különbözik a két héttel ezelőtti nyilvános negatív visszajelzések sorozatától. Annak lényege az volt, hogy a BitPay elutasított egy 100 000 dolláros bitcoinadományozást – amely az amazonasi esőerdőt fenyegető tűzvész elleni küzdelmet szolgálná -, mivel az meghaladja a jótékonysági szervezet megengedett összegét.
A HKFP 2015-ös alapítása óta azonban csak 14 817 hongkongi dollárnyi (1890 amerikai dollár) bitcoinadományban részesült.
A mostanában az államban keletkezett nyugtalanságok valószínűleg hozzájárultak támogatásukhoz, de így is valószínűtlen, hogy átlépték határaikat.

 
Grundy kissé elítélően azt tanácsolta az embereknek, hogy ne használják a BitPayt:

„Tényleg csak az elképzelhető legrosszabbat tapasztalhatod – rossz hírnév, csapnivaló kommunikáció, szörnyű ügyfélszolgálat, *nagyon* magas illetékek. Szinte minden alternatíva csak jobb lehet.”

Érzéseit és gondolatait a hozzászólók tükrözték, és sokan a nyílt forráskódú BTCPay szervert javasolták alternatívaként.
A BitPay a közelmúltban amiatt is szembesült kritikákkal, hogy saját illetékeit „Bitcoin hálózati díjaknak” álcázta, amely egy nyilvánvaló próbálkozás a Bitcoin Cash használatának reklámozására.

Olvastad már? 125 millió dolláros biztosítás védi a Bakkt Warehouse-ban tárolt bitcoint

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: ICO News Watch

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!