BitPay bitcoin- és kriptovaluta fizetési processzor újabb negatív visszajelzéssel szembesül. A gond forrása ezúttal az, hogy elutasította a Hong Kong Free Pressnek bitcoinadományként elküldött vagyon átutalását.

A bitcoinadományokat ideiglenesen felfüggesztették

Tom Grundy, a HKFP alapítója és főszerkesztője egy indulatos tweetben arról tájékoztatta a támogatókat, hogy a kriptovaluta adományokat ideiglenesen felfüggesztették.

Ennek oka az volt, hogy a BitPay az elmúlt három hétben elutasította az adományok átutalását.

Egy ezt követő tweetben Grundy elmagyarázta, hogy a pénzeszközöket hetekig tartották csak azért, mert a hongkongi bankok nem IBAN-okat, hanem SWIFT-et használnak.

Azt gondolnánk, hogy ez egy állandó probléma – ezért nem világos, miért éppen most okozott gondot a pénzutalás.

A jelenlegi politikai helyzetet nézve Hongkongban azonban sok tényezőről lehet itt szó. Talán a kínai kormány nyomást gyakorol a BitPayre?

Vagy a probléma mindig is létezett, de most több frusztrációt okozott, hogy annyira kétségbeesetten szükséges az adományozás? Vagy ez egyszerűen csak egy ürügy a BitPay képtelenségére?

„Soha ne használjátok a BitPayt, barátaim.”

Bármi is legyen az ok, ez szinte határozottan különbözik a két héttel ezelőtti nyilvános negatív visszajelzések sorozatától. Annak lényege az volt, hogy a BitPay elutasított egy 100 000 dolláros bitcoinadományozást – amely az amazonasi esőerdőt fenyegető tűzvész elleni küzdelmet szolgálná -, mivel az meghaladja a jótékonysági szervezet megengedett összegét.

A HKFP 2015-ös alapítása óta azonban csak 14 817 hongkongi dollárnyi (1890 amerikai dollár) bitcoinadományban részesült.

A mostanában az államban keletkezett nyugtalanságok valószínűleg hozzájárultak támogatásukhoz, de így is valószínűtlen, hogy átlépték határaikat.

 

Grundy kissé elítélően azt tanácsolta az embereknek, hogy ne használják a BitPayt:

„Tényleg csak az elképzelhető legrosszabbat tapasztalhatod – rossz hírnév, csapnivaló kommunikáció, szörnyű ügyfélszolgálat, *nagyon* magas illetékek. Szinte minden alternatíva csak jobb lehet.”

Érzéseit és gondolatait a hozzászólók tükrözték, és sokan a nyílt forráskódú BTCPay szervert javasolták alternatívaként.

A BitPay a közelmúltban amiatt is szembesült kritikákkal, hogy saját illetékeit „Bitcoin hálózati díjaknak” álcázta, amely egy nyilvánvaló próbálkozás a Bitcoin Cash használatának reklámozására.

Olvastad már? 125 millió dolláros biztosítás védi a Bakkt Warehouse-ban tárolt bitcoint

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: ICO News Watch


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂