Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 2. rész

-

Mai cikkünkben azzal fogunk foglalkozni, mit gondol pár híres személyiség a bitcoin jövőjéről. Elsősorban az lesz a középpontban, hogy milyen árat jósolnak a bitcoinnak, ez azonban már azt is elárulja, hogyan állnak hozzá a kriptovalutához.
Minisorozatunk első részétől eltérően a maiban főleg olyan pozitív becslésekről lesz szó, amelyek a bitcoin szép jövőjéről tanúskodnak.

1. Max Keiser – 28 000 és 100 000 dollár között

Az első jóslat eléggé bizarr. A 72 000 dolláros különbség tűnik fel ebben az esetben – ezt azonban indokolni lehet. Max Keiser szerint ugyanis a következő pénzügyi válságnak köszönhetően a bitcoin eléri a 28 000 dollárt.
Amint a válság véget ér, a bitcoin ára még ennél is magasabb szintre fog kerülni, akár a 100 000 dollárt is elérve.

2. David Drake – 30 000 dollár

A kriptográfiai világ viszonylag kevéssé ismert személyisége úgy véli, a bitcoin a 2020-as év végére eléri a 30 000 dolláros értéket. Ez elsősorban a Wall Street kriptovilágba való belépésének lenne köszönhető.
Az LDJ Capital alapítója szerint a kriptovaluták nem csak a bitcoinról szólnak, és az egész kriptográfiai világ meglehetősen jó úton jár afelé, hogy globális szinten elterjedtebben fogadják el. Sőt azt gondolja, hogy a jövőben akár több száz különböző kriptovalutát is használunk majd különböző célokra.

3. Jeet Singh – 50 000 dollár

Különféle kriptovaluta-alapok portfóliókezelőjeként Jeet Singh meglehetősen pontosan fejtette ki véleményét a bitcoin jövőjével kapcsolatban.
Még januárban úgy nyilatkozott a Világgazdasági Fórumon, hogy a bitcoin mindenképpen eléri az 50 000 dollárt, de előtte még a 10 000 dollár határán szembesül majd egy hosszas konszolidációval – most pontosan ez történik.
Ha tehát Jeet Singh jóslata tényleg bekövetkezik, a következő években az 50 000-es határt is átlépheti a bitcoin.

4. Bobby Lee – 60 000 dollár

Bobby Lee, a BTCC társalapítója kissé merészebb jóslatokat tett. Véleménye szerint a 60 000 dollár elérhető célnak tűnik a közeljövőben.
Ezen érték elérése után nagy dolgok várhatóak a BTC számára. Bobby Lee úgy gondolja, ezután több likviditásra, gyorsabb elfogadásra, de árstabilitásra is számíthatunk.
Azonban gyorsan hozzátette, hogy hosszú távon a bitcoin akár 1 millió dollárt is érhet (viszont nem tudom, hogy ez hogyan fér össze az árstabilitással).

5. Vinny Lingham – 100 000 és 1 millió dollár között

Ha úgy gondoltátok, hogy az első jóslat bizarr volt, akkor ez egyenesen őrülten fog hangzani. Olyan fajta becslésről van itt szó, amely bekövetkezte után Vinny visszatérhet és azt mondhatja: „Én megmondtam”.
A Civic alapítója azonban egyelőre úgy véli, hogy a 100 000 dollár elérésének esélye 2,5 százalék, az egymillió dolláré pedig csak 0,25.
Az elhanyagolhatatlan bökkenő ebben a becslésben az a tény, hogy a bitcoin hajlamos egy gyors visszaesés után gyors növekedésre váltani. Vinny szerint ez csak problémákat okoz a kriptopénz számára, és így késleltetheti jóslatának beteljesülését.

Befejezés

Ma némileg vidámabb jóslatokkal foglalkoztunk. De valószínűleg nem lenne igazi, ha itt befejeznénk.
Bizonyára tudjátok, hogy sokkal őrültebb és érdekesebb jóslatok is vannak, amelyek például a Winklevoss-ikrektől, Tim Drapertől vagy a halhatatlan McAfeetől származnak. Ezekről többet a következő részben tudhattok meg.

Olvastad már?  Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 1. rész

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!