A japán adóhatóság nyomozást indított sikkasztás ügyében, mert egy oszakai oktatási intézmény eltűnt pénzekről számolt be.

A helyi újság szerint a hiányzó összegből kriptopénzt vásároltak. A The Mainichi cikke szerint a vizsgálatot kedden indították a Meijo Gakuin Oktatási Vállalat ellen. Az ügyben ingatlanos és egyéb cégek is érintettek lehetnek.

Egymillió dollárt érő kriptobefektetések

A Meijo Gaukin előző elnök asszonyát azzal gyanúsítják, hogy 100 millió jen, azaz közel egymillió dollár értékű banki hitelt vett fel a szintén hozzá köthető Turisztikai Egyetem nevében, majd ezt az összeget ICO-befektetésre használta egy nevenincs coin számára.

A források szerint a megvásárolt kriptopénz árfolyama ténylegesen elindult idén márciusban, de kis idő múlva bezuhant, így a Meijo Gakuin a befektetése nagy részét elvesztette. Szintén nem lehet elszámolni egy 2,1 milliárd jennyi összeggel, amelyet a főiskola számára megvásárolandó földterületre szántak.

Ezzel az üggyel a Sun Kikaku nevű ingatlanos céget bízták meg.

A vásárolt kriptopénz a mai napig nem ér szinte semmit, az új elnök asszony mostanra beletörődött a helyzetbe.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂