A bitcoin támogatói újra amiatt aggódnak, hogy az USA az ízesített elektromos cigaretták után a kriptopénzeket is betilthatja.

Elektromos cigaretták: Washington „kipucolja a piacot”

A váratlan korlátozások, melyeket a Fehér Ház és a Food and Drug Adiminstration is megerősített azt jelenti, hogy egy hónapon belül az elektromos cigaretták nagy része eltűnik az amerikai piacokról.

A gyártók idővel visszahozhatják termékeiket, de csak ha megfeleltek bizonyos biztonsági vizsgálatoknak, melyek bebizonyítják, hogy nem felelősek a hirtelen megugrott tüdőbetegségekét, amely a kormány akcióját is kiváltotta.

„A Trump-adminisztráció tisztán és érthetően kimondja, hogy megtisztítja a piacokat az ízesített elektromos cigarettáktól, hogy megfékezze a fiatalok körében terjedő használatot, mely gyermekeket, családokat, iskolákat és közösségeket is érint.” – mondta Alex Azar, Egészségügyi és Humánerőforrás-ügyi Államtitkár.

„Semmi sem kizárt” Trump részérről

Ugyan nincs közvetlen kapcsolat a kriptopénzekkel, de az ipar aggódni kezdett amiatt, hogy a végrehajtói hatalom a bitcoinra is kiterjedhet.

„Ez nem érinti közvetlenül a kriptosszférát, de megmutatja, hogy a Fehér Ház egy ’végrehajtói utasítással’ bármit betilthat, akár a bitcoint is.” kommentálta Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója.

Hozzátette:

„Nem számítok rá, de a jelenlegi Fehér Ház számára ’semmi sem kizárt.’”

Donald Trump, az USA elnöke korábban már kritizálta a kriptovalutákat, amely félelmet keltett a piacokon, főleg, hogy számos veterán kormánybiztos is osztotta nézetét.

Olvastad már? A bányászási nehézség legújabb adatai alapján emelkedhet bitcoin árfolyama

A júliusi megnyilvánulásokat nem követték szabályozások, de az USA salátatörvényei a témában aggodalomra adhatnak okot a vállalkozások és fogyasztók részéről.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂