Az e-cigaretták után a bitcoint is betilthatja az Egyesült Államok

-

A bitcoin támogatói újra amiatt aggódnak, hogy az USA az ízesített elektromos cigaretták után a kriptopénzeket is betilthatja.

Elektromos cigaretták: Washington „kipucolja a piacot”

A váratlan korlátozások, melyeket a Fehér Ház és a Food and Drug Adiminstration is megerősített azt jelenti, hogy egy hónapon belül az elektromos cigaretták nagy része eltűnik az amerikai piacokról.

A gyártók idővel visszahozhatják termékeiket, de csak ha megfeleltek bizonyos biztonsági vizsgálatoknak, melyek bebizonyítják, hogy nem felelősek a hirtelen megugrott tüdőbetegségekét, amely a kormány akcióját is kiváltotta.

„A Trump-adminisztráció tisztán és érthetően kimondja, hogy megtisztítja a piacokat az ízesített elektromos cigarettáktól, hogy megfékezze a fiatalok körében terjedő használatot, mely gyermekeket, családokat, iskolákat és közösségeket is érint.” – mondta Alex Azar, Egészségügyi és Humánerőforrás-ügyi Államtitkár.

„Semmi sem kizárt” Trump részérről

Ugyan nincs közvetlen kapcsolat a kriptopénzekkel, de az ipar aggódni kezdett amiatt, hogy a végrehajtói hatalom a bitcoinra is kiterjedhet.

„Ez nem érinti közvetlenül a kriptosszférát, de megmutatja, hogy a Fehér Ház egy ’végrehajtói utasítással’ bármit betilthat, akár a bitcoint is.” kommentálta Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója.

Hozzátette:

„Nem számítok rá, de a jelenlegi Fehér Ház számára ’semmi sem kizárt.’”

Donald Trump, az USA elnöke korábban már kritizálta a kriptovalutákat, amely félelmet keltett a piacokon, főleg, hogy számos veterán kormánybiztos is osztotta nézetét.

Olvastad már? A bányászási nehézség legújabb adatai alapján emelkedhet bitcoin árfolyama

A júliusi megnyilvánulásokat nem követték szabályozások, de az USA salátatörvényei a témában aggodalomra adhatnak okot a vállalkozások és fogyasztók részéről.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!