A Libra nem fogja fedezetként használni a kínai jüant

-

A Facebook által kihirdetett, Libra kriptopénz fedezeteiként használt fiat pénzek között nem szerepel a kínai hivatalos pénznem.

Mikor júniusban a vállalat kiadta a Libra fehér könyvét, azt is bejelentették, hogy fedezetként több nemzeti valuta fog szolgálni. Most a közösségi médiaóriás újabb részletekkel szolgált a lehetőségeket illetően.

Egy Bloomberg-cikk szerint az Egyesült Államok szenátorai előtt jelentette ki a fiathoz rögzítés tényét, valamint a lehetséges jelölteket, mint a dollár, euró, jen, vagy az angol font. A kínai jüan „távolmaradása” nem meglepő, hiszen a Kínai Központi Bank már bejelentette a saját digitális valutáját, amelyet a Libra vetélytársának szánnak.
A listát azután osztották meg, hogy Mark Warner szenátor megjegyezte, miszerint Kína esetleg nyomást gyakorolhat a projektre, hogy vegyék fel a listára az ő pénzét is. Szerinte a kommunista ország szinte arra csábítja a kormányokat világszerte, hogy a valutatartalékaik egy részét jüanban tartsák.
A listára való felkerülés viszont a közlemény szerint teljes egészében a jelenleg már 20 fölötti tagot számláló Libra Association döntésén múlik.
A Librán történő minden fejlesztés a teljes szervezet által felülvizsgált, nem az egyes tagok döntenek az ilyen kérdésekben.

Ahogy a cég fogalmazott:

„A Libra Association addig nem élesíti a rendszert sehol a világon, amíg nincs teljes egészében megoldva a szabályozás, amíg akár csak egyetlen kérdéses pont is felmerül. Bármilyen változtatás, beleértve a fedezetként használt pénzek körének bővítését is, a tényeken fog alapulni. Természetesen ide értjük az olyan egyedi körülményeket is, mint amilyenek a közvetlen vagy közvetett szabályozói követelmények.”

Tele akadályokkal

Az elmúlt hónapok nem teltek túl kellemesen a Facebook számára, hiszen meg kell győzniük a törvényhozókat, hogy kezelni tudnak egy ekkora jelentőségű projektet.
Emellett folyamatosan felmerülnek az adatkezelési aggodalmak is, nem alaptalanul. A vállalat hírneve komoly kihívással néz szembe, alig egy évvel a Cambridge Analytica-botrány után.
Az USA húzódozása ellenére lehetséges, hogy a tengerentúli területeken a Facebook el fogja indítani a Librát, ahol megkapja a szükséges engedélyeket.
Másrészről viszont a kínai digitális pénz fejlesztését is felgyorsította a Kínai Jegybank, így az ő rendszerük már akár 2019 novemberében elindulhat.
Jelentős számú mamutcég fordul a kriptopénzek felé, hiszen azok gyorsabb átutalásokat tesznek lehetővé alacsonyabb költségek mellett, a világon bárhol.

Olvastad már?  Adam White a Bakktról: „Meghatározó szerepünk lesz a bitcoinpiacokon”

Az Apple techóriás például saját bevallása szerint is nagyon közelről figyeli a kriptoszféra fejlődését, fejlesztéseit.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!