Venezuela legnagyobb bankja, a Banco de Venezuela (BDV) támogatni kezdte az ország sok port kavaró Petro digitális valutáját.

Kriptotárcára utal a BDV

A Decrypt kriptopénzekkel foglalkozó híroldal szeptember 13-ai cikke szerint a BDV ügyfelei egy új menüpontra figyeltek fel internetes bankszámlájukon, mely a kriptovalutákra vonatkozik.

A tárca jelenleg csak a Petrót támogatja, de további menüpontok is fejlesztés alatt vannak, vagyis további tokenek várhatóak.

A Petrót Venezuela kormánya indította. Értéke hírhedten az ország olajkészletéhez van kötve. Az USA államkincstára úgy véli, hogy Venezuela elnöke, Nicolas Maduro a digitális valutával akarja megkerülni az országra kiszabott szankciókat.

120 milliárd bolívarnyi bitcoinkereskedelem

A nemzeti valuta hatalmas inflációban szenved, a bolívar kereskedése rekordmagasan zajlik az olyan peer-to-peer tőzsdéken, minta LocalBitcoins.

A legfrissebb heti adatok szerint a venezuelai lakosok több mint 120 milliárd bolívar értékben kereskedtek bitcoinnal.

A BDV nem kommentálta terveit, melyek szerint ez lehet az első venezuelai bank, amely hivatalosan is támogatja a kriptopénzt.

Olvastad már? Kifulladt a VanEck korlátozott bitcoin-ETF-e, csupán 4 bitcoin került eladásra

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂