Venezula: rekodmagasan a bitcoinkereskedés, miután a bankok felkarolták a Petrót

-

Venezuela legnagyobb bankja, a Banco de Venezuela (BDV) támogatni kezdte az ország sok port kavaró Petro digitális valutáját.

Kriptotárcára utal a BDV

A Decrypt kriptopénzekkel foglalkozó híroldal szeptember 13-ai cikke szerint a BDV ügyfelei egy új menüpontra figyeltek fel internetes bankszámlájukon, mely a kriptovalutákra vonatkozik.
A tárca jelenleg csak a Petrót támogatja, de további menüpontok is fejlesztés alatt vannak, vagyis további tokenek várhatóak.
A Petrót Venezuela kormánya indította. Értéke hírhedten az ország olajkészletéhez van kötve. Az USA államkincstára úgy véli, hogy Venezuela elnöke, Nicolas Maduro a digitális valutával akarja megkerülni az országra kiszabott szankciókat.

120 milliárd bolívarnyi bitcoinkereskedelem

A nemzeti valuta hatalmas inflációban szenved, a bolívar kereskedése rekordmagasan zajlik az olyan peer-to-peer tőzsdéken, minta LocalBitcoins.
A legfrissebb heti adatok szerint a venezuelai lakosok több mint 120 milliárd bolívar értékben kereskedtek bitcoinnal.
A BDV nem kommentálta terveit, melyek szerint ez lehet az első venezuelai bank, amely hivatalosan is támogatja a kriptopénzt.

Olvastad már? Kifulladt a VanEck korlátozott bitcoin-ETF-e, csupán 4 bitcoin került eladásra

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!