Tim Draper bitcointámogató úgy gondolja, hogy saját bitcoinjóslata – miszerint 2022-re 250 000 dollár lesz egy érme értéke – már alábecsüli a kriptoeszköz erejét.

A bitcoin értéke a terjedésével fog növekedni

A híres amerikai kockázatitőke-befektető a Blocktv kriptohíroldalnak adott interjút szeptember 13-án. Ismét kifejezte bitcoin iránti támogatását, majd azt jósolta, hogy a kriptovaluta elterjedésével egyre magasabb és magasabb lesz annak árfolyama.

Draper az interjúban elmondta:

„A 250 000 dollár azt jelenti, hogy a bitcoin tenné ki a valuták összpiaci értékének 5%-át – ezzel szerintem alábecsülném a bitcoin erejét.”

A bitcoin még mindig túl összetett

Draper szerint az emberek azért szeretik továbbra is a fiat pénzeket használni, mivel a szolgáltatások sokkal olcsóbban megvásárolhatók általa.

A milliárdos szerint a bitcoin nehéz felhasználása jelenti a legnagyobb akadályt a kriptopénz globális elterjedése előtt. Úgy véli, a mérnökök nem tervezték elég egyszerűre ahhoz, hogy bárki számára kényelmesen használható legyen.

Idővel azonban a bitcoin lesz az emberek kiválasztott kriptopénze, mivel a fiatpénzek ki vannak téve a politikai hatalomnak. Centralizációjuk és az infláció miatt az értékük is csökkenni fog – mondta Draper.

Azt az álláspontját is megismételte, hogy Argentína kitűnő piac lesz a bitcoin számára, mivel sok helyi vállalkozó elvesztette vagyonát a helyi fiat pénz manipulációja és elértéktelenedése miatt.

Mindazonáltal, az emberek még egy olyan országban is, mint az Egyesült Államok egy olyan valutát szeretnének, amely megbízható és decentralizált – egy olyan valuta helyett, mint amelyet a Fed irányít, vagyis ki van téve a politikának.

Draper szerint azonban kisebb késés lehet a bitcoin 250 000 dollár árfolyama felé vezető úton.

Augusztus 9-én a befektető azt jósolta, hogy a bitcoin 2023 első negyedévére éri el ezt a szintet. Szeptember 9-én Draper csatlakozott az EOS-alapú decentralizált alkalmazás, a MakeSense igazgatói tanácsához.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂