A felhalmozott nagy mennyiségű bitcoint az ember igen könnyen megtarthatja, az igazán korai befektetők nem sietnek készpénzre váltani megszerzett vagyonukat. Sok kriptovaluta azonban kiesett a piacról és bedőlt, soha nem lett belőle semmi.

A bitcoin befektetők a szokás teremtményei

A kriptovilág érdekes, különböző lények, vagy ha úgy tetszik – állatok – tömkelegét tartalmazza. Vannak bikák és medvék – ugyanakkor rengeteg mókus is, akik a kriptovaluták őserdejében élnek.

A teljes BTC mennyiség 25 százaléka olyan pénztárcákban van, amelyek még a 2017-es árcsúcs előtt jöttek létre, azonban kimenő tranzakciókat még nem végeztek róluk. A Diar becslése alapján a teljes volumen negyedét hosszú távú befektetések veszik fel, míg mintegy 30 százalékot fed le az elveszett és illikvid kategória (bár ez tartalmazza a még nem kibányászott érméket is).

A Diar legutóbbi számításai szerint a már használatban lévő bitcoin mennyiség többsége (55%) 1,3 millió dollár feletti összértékű tárcákban található. Tény, hogy 87 százaléknyi mennyiséget olyan tárcákban tárolnak amelyek több mint 10 BTC-t tartalmaznak, azonban ezek az összes BTC cím 0,7 százalékának felelnek meg. A 100 BTC-nél nagyobb értékű tárcákban található az összes forgalomban lévő érme 62 százaléka, ezek az összes cím 0,1 százalékát képviselik.

Hosszú távon gondolkodnak

A Satoshi Nakamoto tulajdonának tartott érmék kivételével a fennmaradó bitcoinok olyan okos befektetők tulajdonában vannak, akik régen kellőképpen bevásároltak belőle.

A teljes rendelkezésre álló BTC mennyiség 3,8 százaléka öt olyan tárcában található, amely egy-egy nagy kriptovaluta-váltóhoz köthető. A Chainalysis blokklánckutató cég egy áprilisi jelentésében közölte az kutatásának eredményét, miszerint a rendelkezésre álló BTC mennyiség egyharmada 1600 fő kezében koncentrálódik.

Egyébként a hashrate az idei évben jelentősen növekedett, ami a megerősített biztonsági infrastruktúrának tudható be. Ez a Bitcoin rendszerének megerősödésére, illetve ez a hosszú távú befektetők számára is előnyös, akiknek minél biztonságosabb a hálózat, annál jobb.

A Diar megjegyzi azt is, hogy a befektetési tárcák 42 százalékából (több mint 200 BTC) nem indítottak kimenő tranzakciót a 2017-es csúcs alatt, sőt azóta ezen tárcák értéke még növekedett is. Ebből is látszik, hogy ezek a befektetők – árfolyammozgástól és egyéb viszontagságoktól függetlenül – hosszú távra terveznek, és az alkalmas pillanatra várnak.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legutóbbi bejegyzéseink: