Már nem kell sokat várnunk a bitcoinalapú határidős ügyletekre. Kelly Loeffler, a Bakkt vezérigazgatója egy Mediumon tett bejegyzésében jelentette be, hogy mikorra várható a forradalminak számító platform tesztelésének megkezdése.

Olvastad már? Komoly börtönbüntetések várnak az ír kriptorablókra

A Bakkt egy intézményi befektetők számára induló kriptotőzsde, melyet 2018 augusztusában jelentettek be először.

Nemrég kiderült, hogy hamarosan indul a bitcoinalapú határidős ügyletek tesztelése egy államilag is szabályozott határidős tőzsdén, az Intercontinental Exchange (ICE) együttműködésével.

A Bakkt az ICE amerikai határidős tőzsdével és az ICE Clear amerikai klíringintézettel is együttműködik, hogy előkészítsék a bitcoinalapú határidős ügyletek kereskedését.

Loeffler a következőket írta:

„Az elkövetkezendő pár hétben ügyfeleinkkel és az ICE-s társainkkal együtt arra készülünk, hogy megkezdjük a felhasználók befogadását a határidős ügyletek és a letétkezelés próbáira, melyre valószínűleg júliusban kerül majd sor.”

A bejelentés mellett a cég azt is megosztotta, hogy szorosan együttműködnek az Amerikai Határidős Árutőzsde

Felügyelettel (CFTC), hogy minden szabályozásnak és ügyfélvédelmi feltételnek megfeleljenek.

Az ICE a CFTC-n keresztül adott be kérvényeket két bitcoinalapú határidős üzletre, egy napi és egy havi szinten elszámolt határidőügyletre.

Április végén a Bakkt felvásárolta a kripto-letétkezeléssel foglalkozó Digital Asset Custody Companyt (DACC), majd bejelentette, hogy a cég kérvényezte a New York Állambeli Pénzügyi Szolgáltatószervezetnél, hogy digitális eszközök hitelesített letétkezelőjeként működhessen tovább.

A Reuters nemrég megjelent cikke szerint az ICE kihasználta a 2018-as „kriptotelet” és nagyon sok kriptoeszközt vásárolt a Bakkt beindításához.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!