Komoly börtönbüntetések várnak az ír kriptorablókra

-

Hekkernek lenni manapság – valljuk be – nem egyszerű. Folyamatos harc zajlik a piacon a különböző támadások kivédésére. Az egyik talán leghatékonyabb mód a mobiltelefonnal történő kétlépcsős azonosítás – vagy mégsem?

Olvastad már? Hihetetlen történésekről számolt be a BitMEX kriptováltó

A Közösség” névre hallgató hattagú ír hekkercsoport tagjait fejenként több mint 20 év börtönbüntetésre ítélhetik.
2,4 millió USD értékű kriptopénzt loptak el SIM-swap segítségével – jelentette az Independent IE május 13-án.

Hat ember összesen hét alkalommal követett el SIM-swapet

A SIM-swap már-már közönséges kriptolopási módszernek számít a hekkerek között. Legutóbb a 20 éves Conor Freemant, valamint öt, 19 és 26 év közötti társát gyanúsítottak meg összesen 2,4 millió USD értékű kriptopénz ellopásáért.
Amennyiben bűnösnek találják őket, a hat hekker összesen 200 évnyi börtönbüntetést kaphat az Egyesült Államokban.
A csoport hét alkalommal hajtott végre sikeres SIM-swapet. 15 pontban emeltek ellenük vádat, többek között csalás, bűnszövetkezetben elkövetett csalás és személyazonosság-lopás ügyében.
Ezek mindegyike akár 20 év letöltendő börtönbüntetést jelenthet.
Hatuk mellett a vádiratban gyanúsítottként említenek három arizonai és kaliforniai, korábban egy telefonszolgáltató cég alkalmazásában álló személyt.
Őket kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, amelyért cserébe a hekkerek rendelkezésére bocsátották az előfizetőik személyes adatait.
Angie Salazar, az ICE különleges ügynöke kifejtette, a kilenc gyanúsított ellen felhozott vádak egy „két kontinensen átívelő nemzetbiztonsági vizsgálathoz vezető komplex személyazonosság-lopási nyomozás eredménye.”

Növekvő fenyegetés

Az utóbbi időben, mikor az emberek már a telefonjuk és mobil-előfizetésük segítségével igazolnak vissza tranzakciókat és változtatnak meg jelszavakat, a SIM-swap ügyek egyre elterjedtebbek lettek.
A kriptoszférában a gyarapodó létszámú hekkerek már ezt a módszert használják, hogy áldozataik javait a saját maguk számára megszerezzék.
2019. április 22-én egy 21 éves bostoni egyetemistát ítélek 10 év börtönbüntetésre SIM-swap segítségével elkövetett, 7,5 millió USD ellopásáért.
Korábban, februárban hasonló esetben, egy 21 és egy 23 éves férfit tartóztattak le kriptolopási ügyben.
Mindössze két nappal ezen incidens előtt egy másik 20 éves gyanúsított ellen emeltek vádat 10.000 USD értékű kriptó ellopásáért, amelyet szintén SIM-swappel hajtottak végre.
Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!