Sok kriptofelhasználót hozott izgalomba, hogy egyes hírek szerint az eBay készen áll a bitcoin és a másérmék elfogadására. Nem csoda: mindez hatalmas lépés lenne a kriptopénzek globális adoptációja felé.

Olvastad már? Ezek a tényezők okozhatták a hétvégi áremelkedést

eBay: „Jönnek a virtuális valuták”

A New Yorkban tartott Consensus 2019 eseményen készített fotók alapján a 180 millió felhasználóval rendelkező eBay számos marketinganyagon reklámozza, hogy aktívan készül a kriptofizetések támogatására.

A kiskereskedelmi óriás az idei esemény egyik fő szponzora. Úgy tűnik, hogy a cég próbálja minél jobban felhívni magára a résztvevők figyelmét.

„Virtuális valuták. Ez történik az eBayen is” – áll egy kihelyezett transzparensen, mindenféle egyéb információ nélkül.

A szlogen bejött: miután a képek megjelentek az interneten viták indultak a közösségi oldalakon és a mainstream médiában egyaránt.

Az elméletek a bitcoinelfogadástól kezdve a binance coin – vagyis a Binance kriptotőzsde saját tokenjének – exkluzív felhasználásáig terjednek.

Csak egy harmadik féllel kötött alku?

A Micky nevű ausztrál újság szerint a valóság jóval higgadtabb: az eBay egy olyan fizetési felülettel készül üzleti társulásra, amely kriptopénzeket fogadna el, és fiatban fizetné ki a kereskedőket.

Ez a platform pedig az UTRUST, amely szeptemberben bérelte fel az eBay és a PayPal korábbi igazgatóját, Sanja Kont a cég globális terjeszkedésére.

„Nem nehéz elképzelni, hogy Kon egyik első üzleti társulása azzal a céggel történne, melynek 5 évig volt az igazgatója” – írták az újságcikkben.

A UTRUST támogatja a bitcoint, a litecoint, a ripple-t és számos egyéb kriptopénzt. Ezen felül saját tokenjét is, melyet valószínűleg szintén fel lehet majd használni.

A cégek igazgatói egyelőre nem kommentálták a pletykákat, de az tény, hogy UTRUST startup gyors terjeszkedésbe kezdett az elmúlt időben – már felhasználói tárcájuk is béta tesztelés alatt áll.

„Mindig lenyűgöz, hogy mennyire kihatnak a technológiai újítások mindennapi életünkre. Ez különösen igaz a kriptofizetések fejlődésére.” – mondta Kon, mikor csatlakozott a UTRUST-hoz.

A PayPal nem osztozik az örömben

Kon öröme azonban éles ellentétben áll korábbi munkaadója elképzeléseivel. A Bitcoinist múlt héten írt arról, hogy a PayPal továbbra is támogatja a blokkláncot, a bitcoint azonban merőben ellenzi.

„Számos csapatunk dolgozik blokklánccal és kriptopénzekkel kapcsolatos projekteken, mivel részt szeretnénk benne venni a jövőben, bármivé is fog válni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy kicsit korai lenne megmondani, mi is lesz az a jövő” – árulta el John Rainey, a PayPal pénzügyi igazgatója a Yahoo! Finance-nek adott interjújában.

Mindezek ellenére az eBay már régóta utalt arra, hogy támogatni szeretné a bitcoint. 2017 decemberében is felmerült ez a pletyka, amikor a rejtvaluta elérte a 20 000 dolláros árfolyamcsúcsát.

Forrás: bitcoinist.com

*Frissítés: 2019.05.16

A eBay cáfolja a felreppent híreket, hogy a platformjukon elfogadott lenne a kriptofizetések támogatása.

Az eBay szóvívő Candeca az alábbi nyilatkoztatót adta ki:

“A kriptovaluták nem elfogadott fizetési eszközök az eBay platformján, és nem is szerepel a fizetési stratégiánk között egyenlőre.”

 


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!