Ezek a tényezők okozhatták a hétvégi áremelkedést

-

Lehet, hogy a vásárlási őrület már kissé alábbhagyott, ennek ellenére a bitcoin árfolyama továbbra is 7000 dollár feletti. Mégis mi okozta, hogy nagy hirtelenjében ekkorát ugrott a piac?

Olvastad már? Egy amerikai képviselő minden kriptopénzt betiltana

Ezért emelkedett olyan meredeken a bitcoin ára

A bitcoinvásárlási őrületnek már gyakran voltunk tanúi – ennek hajtóereje a FOMO, vagyis a kimaradástól való félelem. Nem csoda, hisz ha az ár hirtelen kilő, mindenki az azonnali meggazdagodásban reménykedik.
A széles közönség viszont – amelynek többsége nem szeretne lemaradni a bikafutamról – most bizalmatlannak tűnik.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bitcoinra történő Google-keresések száma fokozatosan emelkedik. Ez azonban közel sem meglepő.
Ha tehát a közösség még nincs meggyőződve arról, hogy itt az ideje beszállni, mi okozta a hétvégi masszív árnövekedést? Alább felsoroljuk a három leginkább lehetséges okot.

Vezető intézmények

Lehetséges, hogy a vásárlási őrület az intézményi befektetők részétől történt. Az a hír, hogy a Fidelity bitcoinnal történő kereskedés lehetőségét teszi elérhetővé az elkövetkező hetekben, nyilván fontosabb tényező volt, mint a Binance-hack negatív hatása.
A Fidelity Investments ugyanis több mint 2,4 milliárd dollárnyi vagyont kezel. Egy kriptopiacra történő belépéssel az intézmény nagyjából 30 millió felhasználója számára tenné elérhetővé a bitcoinkereskedést – ez egy olyan esemény lenne, amelyet intézmény részéről eddig nem tapasztaltunk.
Érdekes, hogy a bitcoin ára nem kezdett nagy emelkedésbe a Fidelityvel kapcsolatos hírek megjelenése után.
Ez talán azt jelentheti, hogy egy másik jelentős intézményi játékos nagy bejelentésére kell várnunk?

A „nagyhalak” összehangolt bevásárlásai

Van egy másik tény, amely azt a feltevést támassza alá, hogy a mostani rali nem kiskereskedők részéről történt. Ez pedig az összehangolt bevásárlás lehetősége. Talán egy maréknyi főszereplőnek sikerült felélesztenie a piacot?
Néhány indikátor a nagyhalak rendszeres, összehangolt mozgásairól árulkodik. Elég csak ránézni a kereskedés mértékére és az ármozgásra.
Ez viszont újra ahhoz az elmélethez vezethető vissza, hogy az intézmények a bitcoinpiacra való belépést fontolgatják.
Egy másik nagy bevásárló lehet még a Binance is – 7000 bitcoinja hiányzik ugyanis, amelyet valahonnan pótolnia kell.

Csak egy short pressure lehetett?

A hétvégén eddigi legnagyobb kereskedési volumenéről számolt be a BitMEX kriptováltó. Szintén ekkor a BTC ára rövid idő alatt áttörte a 6000–6500 dolláros ellenállási intervallumot, és meg sem állt 7500 dollárig. Ez egy tipikus példája annak, amikor egy „rövid nyomás” hatására a kriptopénzek ára rakétaként lő ki.

Egyik sem a fentiek közül

Természetesen mindig létezik egy olyan lehetőség is, amikor egyik fent említett példa sem okozója a növekedésnek.
Még a legtapasztaltabb elemzők és közgazdászok is megszenvednek azon a terepen, amelyet a Bitcoin kínál. A piac a végén úgyis úgy viselkedik majd, ahogy gondolja.
Lehet, hogy egy lepke meglebbentette szárnyait Tokióban, a hatását pedig még az USA nyugati partján is érzik.
Lehet, hogy nagyszabású bejelentésekre kell számítanunk a legjelentősebb blokklánckonferencián. A Consensust ezen a héten tartják.
Legyen bár az ok akármi – reméljük a hatása továbbra is tartani fog.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:
BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!