A Binance kriptotváltó eddigi legnagyobb hekkertámadásáról számolt be. Több ezer bitcoint loptak el az éjszaka.

Olvastad már? Lightningot az Apple Watchosoknak!

A tőzsde weboldalán közzétett bejegyzésben Zhao Changpeng vezérigazgató azt mondta, hogy a támadásban egyetlen fiók érintett. Itt tárolták a Binance BTC-tartalékainak 2 százalékát.

A veszteség 7000 bitcoin, amely a jelenlegi árfolyam szerint 40 millió dollárt ér.

A hekkereknek több API-kulcsot, 2FA-kódot és más információkat sikerült megszerezniük. A támadók különféle technikákat alkalmaztak, beleértve adathalászatot és vírusokat.

CZ kiemelte azok türelmét, hozzátéve, hogy„jól szervezett akciókat bonyolítottak le, látszólag független fiókon a keresztül a legmegfelelőbb időben”.

A támadás pont alkalmatlan időben érkezett, hisz most tervezték nyilvánosan is elérhetővé tenni szolgáltatásuk teljesen decentralizált változatát.

„Még le kell folytatnunk egy alapos biztonsági áttekintést” – írta CZ. „A biztonsági teszt rendszereink és adataink összes részét érinteni fogja.”

CZ azt állítja, hogy a felhasználókat nem érintette a támadás, illetve hogy az elveszett pénzt a múlt éven alapított Secure Asset Fund for Users (SAFU) fedezi.

A Binance mostani furcsaságairól egyébként a magyar közösség tagjai is beszámoltak a Crypto Trader Hungary Facebook-csoportban:

A további teszteket várhatóan egy héten belül végzik majd el, egyelőre pedig az összes be- és kiáramló tranzakciókat felfüggesztették (deposit-withdrawal). A kereskedés továbbra is elérhető. Egy Reddit kérdezz-felelek is tervben van ma estére.

Forrás: Binance, Forbes


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!