A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Fidelity cégóriás bitcoinkereskedést indítana intézményi befektetők számára az elkövetkezendő pár hét során.

Olvastad már? A szingapúri pénzügyi hatóság is nagy lehetőséget lát a blokkláncban

Az indulás után a Fidelity fogja rendezni az ügyfelek bitcoinvásárlási és eladási szándékát.

Arlene Roberts, a Fidelity szóvivője a következőt írta a Bloombergnek:

„Jelenleg meghatározott számú ügyféllel dolgozunk, akik számára elérhető a felület.

 

Az elkövetkezendő pár hétben és hónapban folyamatosan jelennek meg majd új szolgáltatások ügyfeleink igényei, törvénykezések és egyéb tényezők alapján. Jelenlegi szolgáltatásainkat a bitcoinra összpontosítottuk.”

A Fidelity a világ egyik legnagyobb pénzügyi eszközkezelője. A Cointelegraphnak adott interjút Mati Greenspan, az eToro kriptokereskedési felület piaci kutatója.

Elmondta, hogy a Fidelity belépése növelheti a bitcoin árfolyamát, de ez időbe telhet.

„Nagyon pozitív hír az alapján, amit láttam. Nem ők az elsők, akik kriptokereskedést nyújtanak az intézményi befektetők számára, de mindenképpen ők lesznek a legnagyobbak.”

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy mik lesznek a felhasználók igényei, de ez mindenképpen növelni fogja az egész piac likviditását.

Arra kérdésre, hogy mennyi pénz jöhet a piacokra a következőt felelte Greenspan:

„Erről csak találgatni lehet. Annyit tudok, hogy összesen több, mint egy billiárd dollárral rendelkeznek.

Hacsak ennek 1%-a belép a kriptopénzekbe, vagyis az ügyfelek 1%-ot diverzifikálnak kriptopénzekbe, akkor az 1,000 vagy 2,000 dollárral is könnyen megdobhatja a bitcoin árfolyamát.

A kérdés azonban továbbra is fennáll, hogy lesz-e erre ekkora igény.

Az az érzésem, hogy sok időbe fog telni, mire ügyfeleink úgy gondolják, hogy jó dolog lenne ezt is beletenni a portfóliójukba.

Azután még több időbe fog telni, hogy a kriptopiac is vonzó legyen az ügyfelek számára. Lehet, hogy ez egycsapásra bekövetkezik, de lehet, hogy időbe fog telni.

Érdemes lesz rajta tartanunk a szemünket.”

A bitcoin jelenleg nagyon közel áll a 6.000 dolláros árfolyam eléréséhez, a 2019-es csúcs 5.955 dolláron van, mely 53%-os megtérülés az év eleji árfolyamhoz képest.

Ezzel számos hagyományos pénzügyi eszközt lehagyott, többek közt az aranyat, a techcégeket, részvényeket és az ingatlanpiacot is.

A Fidelity összesen 2,6 billiárd dollárnyi pénzügyi eszközzel rendelkezik. 2018 októberében alapították a Fidelity Digitals Assetset, hogy a feltörekvő pénzügyi eszközökre összpontosítsanak.

A cég nem közölte, hogy jelenleg mennyi kriptobefekető ügyféllel rendelkezik, de Tom Jessop a Fidelity Digital Assets elnöke elmondta:

„Az olyan korai ügyfeleink, mint a kripto kockázati tőkék, hagyományos befektetők és a family officeok   érdeklődése egyre növekszik a digitális eszközök iránt.”

Múlt héten egy Fidelity által végzett kérdőív megmutatta, hogy az intézményi befektetők 22%-a már valamilyen szinten már foglalkozott a digitális eszközökkel.

Az intézményi befektetők fele gondolja úgy, hogy a digitális eszközök helyet találhatnának portfóliójukban.

Forrás: dailyhodl.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!