Sopnendu Mohanty, a szingapúri pénzügyi hatóság fintech igazgatója azt mondta, hogy nagy lehetőséget vél felfedezni a blokkláncban, mint a nemzetközi fizetések lebonyolítójában.

Olvastad már? Amerikai gyógyszergyártók a blokklánchálózatot választják

A kereskedelmi felhasználásban ennek ellenére „nem lát túl sok fantáziát”. Mohanty a Blockchain Buisness rendezvényen lépett fel május 2-án, amelyet Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) tartottak.

Elmondta, hogy a törvényhozók 2016-ban még nem voltak tisztában azzal, mi is az a blokklánc. A Szingapúri Központi Bank (MSA) ezért úgy döntött, hogy a jobb megértés érdemében kísérletezni fog a technológiával.

Az MSA azóta számos blokklánccal kapcsolatos felhasználási területet ismert meg, köztük azt is, hogyan lehetne a blokklánc segítségével jobban rendezetté tenni a bankrendszert értékpapírok kifizetéseinek rendezésére és nemzetközi fizetésekre.

Az ügynökség beismeri, hogy számos pénzügyi dolog hatékonyságát növelheti, de a kereskedelmi felhasználásban nem lát túl fényes jövőt.

Mohanty példaként felhozta, hogy egy blokklánchálózat segítségével Szingapúr és Kanada jegybankja sikeresen küldött egymásnak digitális valutát.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

„A központi bankok következő blokkláncprojektjei továbbra is azon fognak dolgozni, hogy milyen egyéb módokon lehetne a technológia felfedezésével a nemzetközi tranzakciók körüli törvényhozásokat is előre vinni.”

Az MSA januárban felhívta a figyelmet egy átverésre, melyben egy kriptopénz azt állította, hogy a kormány is használni fogja.

A konkrét csaláson kívül a kriptobefektetések körüli nagy kockázatra és gyakori problémákra is figyelmeztette az ország lakosait.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!