Közel három hete mi is beszámoltunk arról, hogy egy rejtélyes weboldal ígéretet tett Satoshi Nakamoto valódi személyazonosságának „élő felfedésére”. A visszaszámlálás során sokan elhitték, hogy a honlap teljesíti az ígéretét. De vajon tényleg megtette? És kaptunk bármilyen bizonyítékot is?

Olvastad már? Egy amerikai képviselő minden kriptopénzt betiltana

Potenciális jelöltek

Mostanáig Craig Wright az egyetlen személy, aki következetesen Satoshi Nakamotónak vallja magát. A BBC és több más médium egészen odáig ment, hogy bizonyítékokkal támasztották alá az elméletet.

Ezek megcáfolása után azonban úgy tűnik, Wright bírósági meghallgatáson is kész tanúskodni állításai mellett. Bár a kijelentéseit elfogadó embereket egy kézen meg lehet számolni… amelyről néhány ujjat amputáltak.

A szóban forgó honlap Twitter-csatornája egyértelműen azt állítja, hogy Wright nem Satoshi. Ez talán elegendő bizonyíték mindenkinek?

A napokban megjelent elmélet szerint Satoshi egy amerikai informátorrá vált korábbi drogfutár volt – eredeti nevén Paul Solotshi Calder Le Roux. Állítólag tisztán csak pénzmosási célból hozta létre a Bitcoint.

Wright segített a hatóságoknak Le Roux elfogásában, majd megszerezte a hozzáférést annak egymillió BTC-t tartalmazó tárcájához.

Calvin Ayre segítségével bányászati műveleteket szimulált, így próbálta feltörni a privát kulcsokat.

De olyan pénzmosási rendszert miért hozna létre bárki is, amely az összes tranzakciót egy utólagosan nem módosítható főkönyvben tárolja el az idők végezetéig? Ez egy teljesen új szintje lenne a fordított pszichológiának.

És ha már itt tartunk: 2017-ben Elon Musk azt állította, hogy a pletykákkal ellentétben nem ő Satoshi. Vajon a rejtélyes alkotó is ezt mondta volna?

Van egy, a többitől eltérő magyarázat is, amely szerint Nakamoto nő. Ez az elmélet akkor született meg, amikor a Bitcoinist 2016-ban kapcsolatba került a Theory of Everything titokzatos megalkotójával, Margaret Runchey-val.

Azt biztosan tudjuk, hogy bárki is valójában Satoshi, valószínűleg különc személyiség lehet.

Amely az itt felsoroltak mindegyikére igaz. Szóval valaki közülük? Vagy valaki teljesen más?

A válasz pedig…

A visszaszámláló három perce nullára futott. Még semmi eredmény…

Tíz perccel később még mindig semmi konkrétum, de az oldalon megjelenik, hogy Satoshi mi mindannyian vagyunk.

Legalábbis a feltűnő PAI Newst reklámozó videó ezt állítja.

Eldőlt tehát: mindez csak a hírt elsőként publikáló szolgáltató klikkvadász akciója volt, amellyel egy tartalom-applikációt népszerűsítenek.

Szerintünk inkább Craig Wright áll a legközelebb a célhoz. Ő legalább valamennyire kapcsolódik a kriptóhoz.

Az elkövetők pedig számíthatnak a bitcoinközösség közvetlen válaszreakciójára, mert ez egy értelmetlen szolgáltatás értelmetlen marketingkampánya volt.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!