Újabb fordulatot vett a Satoshi Nakamoto iránti hajsza, mely már évek óta lázban tartja az internetet. Felbukkant ugyanis egy Got Satoshi nevű weboldal egy olyan visszaszámlálással, amely azt ígéri, hogy lejártakor leleplezi a Bitcoin titokzatos létrehozóját.

Olvastad már? 1 milliárd dollár az FB Coinért – tárgyalások a Visával és a Mastercarddal

A számláló lejárta 10 nap múlva esedékes, amely egybeesik a New Yorkban tartott Consensus találkozóval.

Itt számos bitcoinrajongó fog részt venni. Valószínűleg mindez nem több, mint egy ügyes reklámfogás, de sokakat izgalomba hozott az ügy.

Ez a tény ismét bebizonyítja, hogy még mindig nagyon sokan érdeklődnek Satoshi kiléte iránt.

Hol lehet Satoshi?

Az emberiség történelme során számos eltűnt személy után indult „hajtóvadászat”.

Ilyen volt például Amelia Earhart és Percy Fawcett. Satoshi azonban egyedi ezek között, mivel ő az első digitális „törvényen kívüli”, aki után a világ számos detektívje, sajtósa és hobbidetektívje is nyomoz.

Már lassan egy évtizede keresik a Bitcoin feltalálóját, mégis úgy tűnik, hogy eddig senki sem járt sikerrel.

Május 14-én viszonyt a gotsatoshi.com leleplezi Satoshi Nakamoto kilétét! – vagy legalábbis megpróbálja…

A weboldal nem oszt meg túl sok részletet. Csak pár kérdésből áll, például „Hol lehet Satoshi?” vagy „Nem találod Satoshit? Iratkozz fel az élő leleplezésre.” Az oldal forrása kicsit bőbeszédűbb.

Itt azt írja, hogy „feltaláló, programozó, zseni, szabadúszó. De ki is valójában Satoshi? Vajon a világ készen áll arra, hogy megismerje szemtől szemben?

Kövesd a nyomokat és tekintsd meg élő leleplezésünket, hogy te lehess az első, aki megismeri Satoshi legközelebbi világmegváltó projektjét.”

A weboldal nyelvezete megkérdőjelezhető, ugyanis Satoshival ellentétben nem tudja eldönteni, hogy E/3-ban, külső személyként beszéljen a bitcoin feltalálójáról, vagy ők maguk lehetnek Satoshi, ahogy a Twitter-oldaluk sugallja.

Okos reklámfogás, de mégsem Satoshi

A gotsatoshi.com weboldalt 2017 májusában regisztrálták, de egészen múlt hónapig nem volt rajta semmi.

A weboldal archivált változata szerint egy hónapja is 10 napon állt a visszaszámláló.

Lehetséges, hogy ez örökre így lesz, de az sem kizárt, hogy ha eléri a 0-t, akkor csak egy újabb másérme (altcoin) kerül bejelentésre.

Forrás: news.bitcoin.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!