A hét 10+ legfontosabb történése

-

Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. A hét utolsó bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap több mint 10 legfontosabb eseményét foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Árjóslatok

A bitcoinnak ezen a héten sikerült az 5800-6000 dolláros, elvárt árszinten maradnia. Ennek ellenére továbbra is kérdéses, hogy mikor – egyáltalán belátható időn belül – sikerül-e áttörni az erős, 6.000 dolláros ellenállási szintet.

A témával kapcsolatban érdekes véleményt fogalmazott meg Berian Beamish és Magic Poop Cannon, akik mindketten a kriptovilág népszerű kereskedői közé tartoznak.

Egymástól függetlenül azt jósolják, hogy a bikafutam előtt még egy jelentős korrekcióra kell számítani.

Mindezt a bitcoin előző ciklusai alapján állítják. Ha további elemzésre vagytok kíváncsiak, olvassátok el a napi tőzsdemustrát.

Hírek a másérmék világából

Kezdjük rögtön az IOTA-val, amely együttműködésre lépett a Jaguar Land Rover autógyártóval.

Ennek keretén belül az IOTA a személygépkocsikban is kihasználhatóvá válik, a kocsitulajdonosoknak pedig lehetőségük lesz útinformációk megosztásával kriptopénzt keresni.

A hír a mainstream média érdeklődését is felkeltette, ha pedig a projekt sikeresnek bizonyul, az nemcsak az IOTA-nak, hanem más kriptopénznek is segíthet a felemelkedésben.

Az IOTA és a Jaguar Land Rover közös munkájáról keddi cikkünkben olvashattok többet.

Nem maradt tétlen a Cardano sem, amely útjára indította Atala nevet viselő, érdekes projektjét. Ennek célja hogy segítsen a fejlődő országok ellátási láncainak, szavazórendszerének, valamint tulajdonregisztrálási folyamatainak kiépítésében.

Az első alkalmazás Etiópiában várható, ahol a 105 millió lakos életét könnyítené meg a kezdeményezés. Az elvárások szerint az újdonság kezdetben 15 millió helyi mezőgazdászt szólíthatna meg.

A Cardano ezzel a projekttel a valóságban is eljut az emberekhez, akik arra használják majd a technológiát, hogy leegyszerűsítsék és hatékonyabbá tegyék munkáikat.

A hírek az Ethereumról is szóltak. A legérdekesebb talán az volt, hogy a Proof os Stake-konszenzusra történő áttérés tervezete már csaknem elkészült, és június 30-ra készen kell állnia az alkalmazásra.

Volt itt még beszélgetés az Ethereum-alapító Vitalik Buterin, és a Tesla-vezető Elon Musk között. Ha kíváncsiak vagytok a párbeszédre, olvassátok el szerdai cikkünket.

Meg kell még említenünk a Ripple-t is. A tárasáság, amelynek XRP nevet viselő kriptopénze a harmadik legnagyobb a piacon, szintén partnerkapcsolatot kötött a Ria Money Transferrel. Ez a világ harmadik legnagyobb pénztovábbító szolgáltatása.

A Bitfinex és a Tether ügye

Ha követitek a Kriptoworldöt, minden bizonnyal olvastátok azt a múlt heti hírt, amely a Bitfinex esetéről szólt. Eszerint a váltó 850 millió dollárnyi fedezetlen USDT-t használt fel veszteségeik elsimítására.

A héten az üggyel kapcsolatban megtudtuk, hogy az USDT-tokeneknek valójában csak a 74 százalékuk rendelkezik fedezettel. Mindezt Stuart Hoegner, a Tether és a Bitfinex jogi tanácsadója eskü alatti írásbeli nyilatkozatában osztotta meg a kriptovilággal.

A Tetherrel és a Bitfinexszel kapcsolatban meg kell említenünk azt is, hogy a kriptováltó saját natív token kibocsátására készül (hasonlóan a Binance Binance Coinjához), az ICO-n pedig egymilliárd dollárt szeretne összegyűjteni.

Egy Bitfinex-token 1 dollárt érne, kezdeten tehát pontosan egymilliárd állna belőle rendelkezésre. Mindez egy igencsak érdekes módja annak, ahogyan a Bitfinex meg szeretné oldani jelenlegi problémáit.

Szintén tudnotok kell

  • A Binance kriptotőzsde minden bizonnyal hamarosan elindítja a marginális kereskedés lehetőségét. Mindez 9 kereskedőpárt érint.
  • Nathaniel Popper, a New York Times újságírója szerint a kriptopénzek világába hamarosan két nagy amerikai tőzsde, az eTrade és a TD Ameritrade is belép. Terveik között szerepel a bitcoin és az ether kínálata. Ha tudatosítjuk, hogy ezeknek a váltóknak nagyjából 16 millió ügyfelük van, valamint hogy egy szigorúan szabályozott és átlátható amerikai tőzsdékről van szó, láthatjuk, milyen nagy dolog ez az egész.
  • A bitcointranzakciók száma folyamatosan nő és történelmi rekordokat döntöget. Az ezt megelőzőekkel ellentétben azonban most már sokkal olcsóbban küldhetünk kriptopénzt.
  • A Fidelity Digital Assets – amely a Fidelity pénzügyóriás leányvállalata – közzétette felmérésének eredményeit az intézményi befektetők bitcoinba történő befektetési érdeklődéséről.
  • A CoinMarketCap végre előállt egy megoldással, amelynek köszönhetően valós adatokat jeleníthet meg a tőzsdéken történt kereskedések mértékéről. A jelenlegiek ugyanis sok kutatás szerint valótlanok, akár 90 százalékos eltérést is mutathatnak a realitástól. Minderről pénteki cikkünkben számoltunk be.
  • A magát Satoshi Nakamotónak tartó Craig Wright, aki a Btcoin SV egyik nagy szószólója, pénzmosással és piaci manipulációval vádolta meg a Binance-t. Ezen felül csalónak és hazugnak nevezte Roger Vert, a Bitcoin Cash támogatóját.
  • John McAfee megígérte, hogy hamarosan bevezeti a piacra az első bitcoinalapú bankkártyás fizetést. A szolgáltatás minden VISA-elfogadóhelyen elérhető lesz.
  • A HTC még idén piacra szeretné dobni blokklánctelefonjának új nemzedékét, a HTC Exodus 2-t. Erről hétfőn mi is beszámoltunk.

Olvastad már? Egy újabb weboldal ígéri azt, hogy 10 napon belül leleplezi Satoshi Nakamotót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!