Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója április 29-én, a Twitteren kezdeményezett párbeszédet Vitalik Buterinnel, az Ethereum alapítójával.

Olvastad már?  130 millió dollárt bukott a bitcoinnal a „japán Warren Buffet”

Musk ugyan csak viccnek szánta az üzenetet, Buterin azonban meghívta őt az októberi Ethereum DevConra. Musk válaszul azt kérdezte Vitaliktól, hogy „mit lehetne még fejleszteni az Ethereumon?”

Vitalik elmondta, hogy szerinte mi az 5 legfőbb dolog amelyekben még fejleszthetnék a rendszert, korábbi Twitter-üzenetei és az Ethereum-kutatásai alapján.

A legfőbb ezek közül egy „globálisan elérhető fizetési rendszer létrehozása, amely a fizetések mellet vagyontárolásra és biztosításokra is alkalmazható, valamint az Ethereum-alapú digitális azonosítás infrastruktúrájának javítása.

Buterin felvetette az ötletet, hogy digitális aláírásokra és tanúsítványokra is felhasználhatóvá kellene tenni a rendszert.

Ez az ötlet egyébként már 2018 decemberében is felmerült, amikor a blokklánc nem pénzügyi alkalmazásairól tweetelt.

Azt is hozzátette, hogy az Ethereum blokkláncát egy „következő generációs emberi szervezési rendszer létrehozásában is alkalmazni lehetni”, mely az Ethereumon keresztül lehetővé tenné a mikrofizetések megalósítását.

Buterin szerint a gépi tanuláson keresztül a személyes adatok védelmére és „a közösségi médiaoldalakon zajló spamek megelőzésére” is fel lehetne használni a kriptopénzeket.

Vitalik végül azt is megjegyezte, hogy a blokkláncnak hála „új piaci rendszereket, aukciókat és automatizált piacokat is elérhetővé lehetne tenni”, mellyel a technológia jelentősen növelné az identitások, a megbízhatóság értékét.

A Vitalik-Musk beszélgetésbe egyébként más szereplők is beszálltak, köztük volt Justin Sun, a Tron alapítója.

Mati Greenspan, az EToro elemzője szerint Musk üzenetei egy kisebb áremelkedést eredményeztek az Ethereum árfolyamában.

Musk korábban már elmondta a Bitcoinról, hogy „egészen zseniális” a rendszere, ugyanakkor megjegyezte, hogy jelentős problémát jelent a kriptopénz energiaigénye.

A Tesla alapítója azt is elárulta, hogy nagyon kevés bitcoinnal rendelkezik és hogy azt is csak egy barátja küldte neki pár évvel ezelőtt.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!