Masayoshi Son, japán egyik leghírhedtebb vállalkozója 130 millió dollárt bukott a 2017-es bitcoin korrekcióval.

Olvastad már? Kriptopénzzel jutalmazná a sofőröket a Jaguar Land Rover

Masayoshi Son leginkább a „japán Warren Buffet” néven ismert, Softbank nevű cége több mint 100 milliárd dollárt fektetett olyan cégekbe, mint az Uber, WeWork és egyéb szilikon völgyben található cégekbe.

Son befektetési tapasztalatai nem készítették fel a bitcoin 2017-es összeomlására.

A Wall Street Journal szerint Son 20.000 dolláros árfolyamot szállt be bitcoinba és csak egy 130 millió dolláros veszteség után adta el a kriptopénzt.

A Nikkei azt kommentálta Son lépésére, hogy elfejeltette Buffet egyik legfontosabb tanácsát, miszerint ne fektesd olyanba a pénzed, amit nem értesz.

A milliárdosok pesszimizmusa

Buffet számos alkalommal elmondta, hogy nem támogatja a kriptopénzeket. 2018-ban azt mondta, hogy „a kriptopénzeknek rossz vége lesz, ugyanis semmi értéket nem teremtenek.”

Ezen felül korábban Buffet azt is elmondta, hogy a bitcoin „patkányméreg a négyzeten.”

2018-ban azonban valamelyest megváltozhatott a véleménye, ugyanis Buffet cége, a Berkshire Hathway 600 millió dollárt fektetett két fintech cégbe, melyek nem állnak távolt a blokklánctól.

Son és Buffet üzleti lépései jól szemléltetik a keleti és nyugati befektetések közötti különbségeket.

Japán blokklánc paradoxona

A Nikkei Asian Review szerint Japán hozzáállása a kriptopénzekhez paradoxonnak mondható, ugyanis az ország egyenlőséget próbál tenni az innováció, a felelősség és a szabályozások között.

A Mt.Gox körüli 2014-es események tovább hangsúlyozzák ezt. Ezek az esetek mutatják meg igazán, hogy szükségesek lehetnek a szigorú szabályozások, annak ellenére, hogy egyre nő a japán yen és a bitcoin közötti kereskedés.

A Nikkei azt is megemlítette, hogy kelet és nyugat közötti különbségek és kihathatnak a bitcoin terjedésére.

Továbbra is pozitívok a kilátások

A tőzsdék elleni támadások, az akadályok és a bürokrácia ellenére úgy tűnik, hogy Japán jó úton jár.

Például a japán Financial Services Agency (FSA) egyre inkább azon ügyködik, hogy a szabályozásokkal a befektetőket védje.

A bitcoin és egyéb kriptopénzek körüli jelentős fejleményre a július végén tartott G20 konferencián számíthatunk, melyet japánban fognak tartani. A kriptopénzek is jelentős téma lesz a következő ülésen.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!