Csütörtök este 10 milliárdos veszteségen estek át a kriptopiacok. Miután kiderült, hogy 850 millió dollárnyi amerikai dollárhoz kötött Tether stabilkoint (USDT) adott ki fedezetlenül a Bitfinex kriptotőzsde.

Olvastad már? Kriptopénzt kaphatunk a netezésért a Brave böngészővel

A New York állami főügyész irodájának csütörtöki nyilatkozata szerint a Bitfinex 850 millió dollárnyi céges és felhasználói tőkével nem tudott elszámolni a Bitfinex, a Tether üzemeltetője.

A vádak érintették az USDT árfolyamát is, mely eddig szinte mindig egy dollár volt, emellett nagymértékű eladás zajlott a piacot, az olyan nagyobb kriptopénzek, mint az ether és a ripple árfolyama is 6,99 és 4,8 százalékot esett.

A CoinMarketCap adatai szerint 10 milliárd dollárt esett a kriptopiacok összértéke, 167 milliárd dollárra esett, ez a cikk írásakor 172 milliárd dolláron áll.

Tether napi árfolyama

A hírek megjelenése után 0,955 dolláros mélypontig zuhant a tether árfolyama a Kraken és az OKCoin tőzsdéken, melyeken valódi dollárra válthatjuk az usdt-t.

Az usdt árfolyama növekedett azóta, jelenleg 0,97 dolláron áll, ez akár tovább is eshet, ha továbbra is bizonytalan lesz a piaci helyzete.

Egyéb stabilkoinok, mint az USDC, TrueUSD, GUSD mind megindultak, 0,25 és 3 % között emelkedett az árfolyamuk, miután a befektetők megszabadultak Tetherjüktől.

Érdekességképpen, a Maker (MKR), mely a MakerDAO stabilkoin mögött álló kriptopénzt, 14,65 %-ot esett az elmúlt 36 órában, csaknem 73 dollárt esett az árfolyama.

Ezzel jelenleg a legrosszabbul teljesítő kriptopénz a 25 vezető kriptopénz körül.

Azért is furcsa ez, mivel nemrég frissítették a rendszerét, a költségek növelésével próbálták stabilabbá tenni az árfolyamát.

Egyéb piacok napi árfolyama

Az egész kriptopiacot negatívan érintette a Bitfinex és Tether botránya.

A bitcoin azóta kicsit visszament, jelenleg 5.310 dolláron áll, miután 4.953 dolláros mélyponton volt a Coinbase tőzsdén.

A Whale Alert nevű Twitter oldal, mely figyeli a blokklánc tranzakciókat megírta, hogy a hír megjelenése után 3.999 bitcoint, csaknem 20 millió dollár értékben utaltak ki a Bitfinex tőzsdéről számos ismeretlen címre.

Az utalásokat az váltotta ki, hogy a felhasználók biztonságban szeretnék tudni vagyonukat ahelyett, hogy egy problémás tőzsdén tárolnák.

A hírek ellenére érdekes, hogy milyen jól teljesített a többi stabilkoin, sok befektető váltott tether alternatívákra, mint a Circle USDC-je vagy a Gemini GUSD-je.

A három vezető kriptopénz körül az ether teljesített a legrosszabban, 6,91 %-ot esett, 152 dolláron állt meg az árfolyama, miután leesett 165 dollárról.

Forrás: coindesk.com

Kiemelt kép: Teknoformat Teknoloji Hab


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!