Érdekes bejelentéseket tettek a Winklevoss-fivérek. Az elkövetkező újítások nagyban hozzájárulhatnak majd ahhoz, hogy hamarosan tényleg lehetségessé váljon „kriptón” élni.

Olvastad már? Ezek a tényezők okozhatták a hétvégi áremelkedést

A Flexa startup és a Winklevoss-fivérek Gemini kriptotőzsdéjének üzleti társulásán keresztül az ügyfelek mostantól bitcoinnal, etherrel, bitcoin cashsel vagy gemini dollárral is vásárolhatnak az Amazon Whole Foodsban, a Starbucksban, a Baskin Robbinsban és egyéb boltokban.

Annak ellenére, hogy sokan szkeptikusak a kriptopénzekkel kapcsolatban, napról napra egyre több jelét látni annak, hogy lassan meghódítják a világot.

Nemrég az Amazon tulajdonában álló Whole Foods jelentette be, hogy kriptopénzeket is elfogadnak, mint fizetési forma. A támogatott rejtvaluták között szerepel a bitcoin, az ether, a bitcoin cash és a gemini dollar.

A kezdeményezés a Flexa startup és a Winklevoss-ikrek tulajdonában lévő Gemini kriptotőzsde üzleti társulásának köszönhetően jöhetett létre.

A társulásnak hála a felhasználók számos kereskedőnél költhetik el kriptopénzeiket a Flexa SPEDN applikációján keresztül. A 2019. május 13-án tartott Consensuson bemutatott alkalmazás olyan, már létező fizetési infrastruktúrák rendszerét használja, mint az Apple Pay.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyes SPEDN-tárca biztonságosan van kezelve. Nagyon jó felhasználói felülete van, mellyel a vásárlók könnyen és gyorsan vásárolhatnak. Ehhez csak oda kell tartaniuk a mobiltelefonjukat egy terminálhoz.

A Flexa elmondta, hogy a Whole Foods mellett olyan cégeknél is tudunk vásárolni, mint a Baskin Robbins, Bed Bath & Beyond, Barnes & Noble, Caribou Coffee, Crate & Barrel, Express, GameStop, Jamba Juice, Lowe’s, Nordstrom, Office Depot & OfficeMax, Petco, Regal Cinemas, és az Ulta Beauty. A Starbucks – bár az eredeti indításban még nem vett részt – szintén szerepel a listán.

Összesen csaknem 100 bolt fog a SPEDN applikációján belül bitcoint vagy más kriptopénzt elfogadni 2019 végéig.

A kereskedők választhatnak, hogy dollárban vagy rejtpénznemben szeretnék-e megkapni a kifizetést.

A Flexa szerint a SPEDN applikációja alacsonyabb feldolgozási költségeket, csalásvédelmet és a felhasználói adatok védelmét is nyújtja a kriptopénzes fizetések mellett.

A Gemini a következőt nyilatkozta:

„A Flexa segítségével a kereskedők jelentősen olcsóbb és csalásnak ellenálló tranzakciókat kaphatnak, melyet a jelenlegi fizetési hardverükön is felhasználhatnak kriptopénzben vagy fiatban. Úgy gondoljuk, hogy ez hosszú távon a kereskedők mellett a vásárlók számára is kedvezőbb lesz.”

Tyler Winklevoss kommentálta:

„Ez a kriptofelhasználók és a közösségünk számára is izgalmas lehet. A Gemininél már lassan öt éve próbálunk hidat építeni a rejtvaluták és a hagyományos pénzügyek között.

A Flexa számára megbízható letétkezelést és infrastruktúrát nyújtunk ezért azt reméljük, hogy jelentősen növelhetjük a felhasználói élményt, valamint azoknak a kereskedőknek is segíthetünk, akik a túlzottan bonyolult és drága hagyományos fizetési rendszereket alkalmazzák.”

hozzátette:

„Mostantól lehetségessé vált, hogy csak kriptóval éljen valaki.”

A Flexa jelenleg azon dolgozik, hogy kibővítse a SPEDN alkalmazás elfogadottságát. Idővel saját tárca-SDK-t is ki szeretne adni, mellyel egyéb cégek is könnyen integrálni tudják majd a Flexa-fizetéseket saját alkalmazásaikba.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!