Többször is beszámoltunk már a Facebook stabilcoinos terveiről. A hír természetesen a piac több szereplőjét sem hagyja hidegen, máris tanácsokat osztogatnak.

Olvastad már? Megvan a dátum – hamarosan indul a Bakkt

Olaf Carlson-Wee, a Polychain Capital vezérigazgatója úgy gondolja, okos döntés lenne a Facebook részéről, ha a készülő biztosérméket egy publikus blokklánc infrastruktúrájúra fejlesztenék.

Carlson-Wee a Consensus 2019 konferencia „To the Moon and Back” fórumán szólalt fel május 15-én.

Carlson-Wee magyarázata szerint az általa említett megoldás olyan, mint amilyen a bitcoin blokklánca is – vagyis a létrehozó lemondott a rendszer irányításáról.

Érvelése alapján egy ilyen metódus a közösségi médiaóriás számára is előnyös lenne:

„Úgy vélem, a Facebook összes problémája a platformjuk menedzselésének módjából és hasonló dolgokból fakad.

Szerintem a publikus infrastruktúra felépítése a részükről igazából stratégiai előrelépés lenne. Ez az infrastruktúra aztán beépíthető lenne az összes Facebook-felületbe.

De ez a publikus infrastruktúra – már amennyiben nem kívánják birtokolni – szerintem az, amellyel a legnagyobb sikereket elérhetik.”

Megjegyzése szerint ezenkívül más előnye is lenne ennek a feladott irányításnak, hiszen elkerülhetővé válna a felelősségre vonás a platformon előforduló vitás, esetleg törvénysértő esetekben; a helyzetet az internet megalkotásához hasonlította:

„Az internet létrehozói nem felelősek azért, ami az interneten elhangzik, azaz a felhasználók tetteiért.
Ezután megosztotta a hallgatósággal a kriptopénzeket illető, szélesebb képet átfogó vízióját, amelyben a kriptók átlagos és könnyen hozzáférhető értéktároló eszközként funkcionálnak:
„Fantasztikus dolognak érezném, ha a nagy techcégek publikus peer-to-peer kriptohálózatok építésére fordítanák az erőforrásaikat.”

Ahogy egy korábbi cikkünkben már írtuk, a Bloomberg egy névtelen forrása szerint a Facebook még 2019 harmadik negyedévében be akarja mutatni a saját, valószínűsíthetően biztosérme kriptopénzét.

A Wall Street Journal forrásai pedig egymilliárd dolláros forrásbevonásról értesültek a fejlesztés alatt álló FB Coin kapcsán.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!