Németország második és Európa kilencedik legnagyobb tőzsdéje, a Börse Stuttgard ripple- és litecoinalapú tőzsdén kereskedett kötvényt (Exchange traded Notes – ETN) indított platformján.

Olvastad már? A bitcoin blokkláncán fejleszt új szolgáltatást a Microsoft

Az ETN-ek értékpapírok árfolyamindexét követik, és a részvényekhez hasonlóan változik az árfolyamuk. A Börse Stuttgart kriptopénzalapú ETN-jei esetében az árfolyamot az XRP és a litecoin értéke határozza meg.

Az XBT svéd kibocsátója, a CoinShares négy különböző értékpapírt kínál, melyek követik a kriptopénzek árfolyamát a svéd koronához és az euróhoz képest.

Az ETN-ek listázásával most először fektethetnek a német befektetők kriptopénzekbe a Börse Stuttgartnál.

Jürgen Dietrich, a tőzsde bluechip- és vagyonkereskedéssel foglalkozó vezetője elmondta:

„Még mindig nagy az érdeklődés a kriptopénzek iránt. Az XRP- és litecoin-ETN-eknek hála a német befektetők először profitálhatnak a kriptopénzek teljesítményéből.”

A svéd befektetők már április óta fektethettek ezekbe az értékpapírokba a Börse Stuttgart egyik leányvállalatán keresztül.

A hivatalos bejelentés szerint:

„Mint minden egyéb tőzsdén kereskedett alappal, a -ekkel is reggel 8 és este 10 óra között lehet kereskedni.

Ezek az értékpapírok már április óta kaphatók a svéd NGM tőzsdén, amely a Stuttgart Stock Exchange leányvállalata.”

Az ETN-ek megjelenése előtt a Börse Stuttgart Bison nevű mobilalkalmazásán keresztül már vásárolhattunk kriptopénzeket a berlini SolarisBank fintechcégnek hála.

Forrás: dailyhodl.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!