Nagyon nehéz megbecsülni az olyan mozgékony piacok irányát, mint a kriptopénzek. A jelenleg is elérhető üzleti stratégiákkal tehetünk becslést arra, hogy a jövőben merre mehet az árfolyam.

Olvastad már? Tanácsot adott a Polychain vezérigazgatója a Facebooknak

Nem tudhatjuk, hogy Joseph Lubin neves blokkláncúttörő milyen elmélettel dolgozott a bitcoin árfolyamának megbecsülésére, de az evidens, hogy jóslata beigazolódott a piac mélypontjával kapcsolatban.

Lubin a ConsenSys blokkláncszoftver alapítója 2018 december 21-én mondta, hogy szerinte mennyi lesz a bitcoin és a kriptopiac árfolyamának mélypontja.

Egy héttel azután született a jóslat, hogy a bitcoin árfolyama elérte a 2018-as mélypontját, 3128,89 dollárt a Coinbasen.

Nemsokkal a becslés után 33,4%-ot ugrott a vezető kriptopénz árfolyama, mely hatalmas visszapattanás volt.

„Szerintem hivatalosan is elértük a 2018-as mélypontot. Nagyon sok félelem, bizonytalanság és kétely van most, hála a negyedik és ötödik körös barátainknak.” – írta Lubin a Twitteren

A szarkasztikus megjegyzés a „negyedik és ötödik körös barátainkról” alatt a különböző kriptopénzstartupokra gondolt, melyek nagyban hozzájárultak a 2017-es ICO-robbanáshoz.

Az elemzők szerint a bebukott ICO-k vezettek a bitcoin 2018-as mélypontjához. Lubin úgy gondolta, hogy az ICO-k ideje lejárt és ezzel a vásárlók visszatérnek a bitcoinhoz és egyéb hasonló piacokhoz.

A bitcoin visszatér

Úgy tűnik, hogy Lubin megtette a kriptotörténelem eddigi legpontosabb becslését. Ez azért is nagy eredmény, mivel a legtöbb szkeptikus ekkor azt jósolta, hogy akár 1500 dollárig vagy lejjebb is eshetünk 2019 folyamán.

Azonban ennek az ellenkezője történt. A bitcoin árfolyama hatalmasat ugrott, 2019-ben összesen több mint 167,52 %-ot emelkedett tavalyi mélypontja óta.

Egyedül a második negyedévben csaknem 102%-ot emelkedett az árfolyam a dollárral szemben.

A másérmék is követték

A legtöbb altkoin nagyjából egyenes arányban követte a bitcoin növekedését az évek alatt. Egyes másérmék sokkal jobban teljesítettek – pont, ahogy Lubin is megjósolta.

A litecoin árfolyama 347,2 %-ot, az etheré 186,4 %-ot emelkedett. A bitcoin cash teljesített a legjobban, 442,64 %-ot „repült” mélypontjához képest.

A kriptopiacok összértéke 244,98 milliárd dollárra emelkedett, mely 141.28 %-os növekedés a tavaly decemberi minimumhoz képest.

„Minden támogatómnak és becsmérlőmnek a legjobbakat kívánom. Ideje beismerni, hogy mindnyájan együtt vagyunk ebben az egészben.

Mindenkinek csodás 2019-et kívánok.” – mondta Lubin a Twitteren.

Úgy tűnik, hogy 2019 valóban csodás lett.

Forrás: newsbtc.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!