Megfordult a spot bitcoin-ETF-ek hétnapos kiáramlási trendje

-

Június 25-ig a januárban debütált 11 spot Bitcoin-ETF nettó beáramlása 14,42 milliárd dollár volt.

Egy hétnyi nettó kiáramlás után az Egyesült Államokban működő spot bitcoin-ETF-ek június 25-én trendfordulást mutattak, a nettó beáramlás elérte a 31 millió dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SoSo Value adatai az elmúlt hét egymást követő kereskedési naptól való megfordulást jelzik, amely során összesen 1,1 milliárd dollárnyi kiáramlás történt a spot Bitcoin ETF-ekből.

sport bitcoin-ETF-ek kiáramlási trend
Megfordult a spot bitcoin-ETF-ek hétnapos kiáramlási trendje. Forrás: Farside Investors.

A spot Bitcoin ETF-ek kiáramlási trendje megfordul

Az adatok szerint a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) vezette a nettó beáramlásokat június 25-én, kedden 49 millió dollárral, amelyet a Bitwise Bitcoin ETF (BITB) követett 15 millió dolláros beáramlással, majd a VanEck Bitcoin Trust ETF (HODL) 4 millió dolláros nettó beáramlással.

Másrészt a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 30,3 millió dolláros nettó kiáramlást regisztrált, míg az ARK 21Shares Bitcoin ETF 6 millió dolláros nettó kiáramlásról számolt be.

A BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) – a kezelt eszközök alapján a legnagyobb alap – azonban június 25-én nem tapasztalt beáramlást. Ugyanez volt igaz az Invesco Galaxy, a Valkyrie és a Franklin Templeton ETF-jeire is.

Június 25-ig a januárban debütált 11 spot bitcoin-ETF nettó beáramlása 14,42 milliárd dollár volt.

Az amerikai székhelyű spot Bitcoin ETF-ekből a közelmúltban történt kiáramlás a legmagasabb április óta, amikor április 24. és május eleje között összesen 1,2 milliárd dollárt meghaladó nettó kiáramlást könyvelhettek el.

Felkészül a spot ether-ETF

Miután az az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) májusban jóváhagyta a spot Ether ETF-eket, a leendő amerikai kibocsátók a bevezetés előtt továbbra is dolgoznak a regisztráció véglegesítésén.

A folyamat részeként a cégek a közelmúltban módosított S-1 regisztrációs űrlapot nyújtottak be. A spot ether ETF-ek akár július 2-án megkezdhetik a kereskedést az Egyesült Államokban a Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint.

Június 25-én a VanEck a 8-A formanyomtatványt nyújtott be a SEC-hez a spot Ether ETF-je kapcsán, ezzel egy lépéssel közelebb került a bevezetéshez.

A Bitcoin ára a június 25-i 61 359 dollárról a cikk írásakor 61 732 dollárra emelkedett, ami 0,6%-os növekedést jelent a TradingView adatai szerint.

Olvastad már? Tim Beiko megerősítette, hogy az Ethereum Alapítványt feltörték

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!