Az Nvidia esik, de az AI tokenek szárnyalnak

-

Az Nvidia részvényeinek jelentős zuhanása ellenére az AI tokenek kétszámjegyű növekedést mutatnak, a kereskedők nagy örömére.

Az Nvidia több, mint 430 milliárd dolláros piaci csökkenést, azaz 13%-os lecsúszást tapasztalt az eddigi csúcsárfolyamához képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Spekuláció a köbön

A kriptokereskedők szorosan követik az Nvidia mozgásait, mivel az AI tokenek, a mesterséges intelligenciával összefüggő piacának egyik fő mutatójának tekintik.

Bár korábban voltak párhuzamos mozgások, például az Nvidia 2023. negyedik negyedévi eredményjelentésekor, ez a korreláció most nem jelentkezett.

A papír esik, a tokenek emelkednek. Az elmúlt öt kereskedési nap során az Nvidia részvényeinek ára 11,16%-kal csökkent, és jelenleg, a cikk írásakor 118,11 dolláron kereskednek vele.

Hétfőn az Nvidia az év második legmeredekebb esését tapasztalta, amikor a részvények 6,7%-kal zuhantak lejjebb, bár azt hozzá kell tenni, hogy a csökkenés ellenére az Nvidia értéke az elmúlt évben közel háromszorosára nőtt.

A múlt héten még az Appl-t és a Microsoftot is megelőzte, így rövid időre az Egyesült Államok legértékesebb vállalatává vált.

Azonban az Ycharts adatai szerint az Nvidia piaci értéke mára 430 milliárd dollárral csökkent, 3,3 billió dollárról 3,06 billió dollárra, így természetesen elveszítette a vezető pozícióját.

nvidia

Az AI tokeneket nem érintette a zuhanás

Az Nvidia részvényárfolyamának jelentős csökkenése ellenére az AI tokenek az utóbbi órákban stabil növekedést mutattak, holott eddig sokan úgy fogalmaztak, hogy szoros kapcsolat van közöttük.

A AI szektor piaci értéke jelenleg valamivel több, mint 29 milliárd dollár, ami 8,7%-os változást jelent az elmúlt 24 órában.

A legnagyobb szereplők, mint például a Near Protocol, Fetch.ai, Internet Computer, Render és a The Graph jelentős nyereségeket értek el, 3%-tól 25%-ig terjedően.

Ugyanebben az időszakban a legnagyobb nyertesek között volt a lényegesen kisebb projektnek tekinthető Nosana és a Commune AI egyaránt, amelyek 37%-os és 35%-os növekedést értek el, közepes és alacsony piaci kapitalizációjuk ellenére.

A munkáért pénz jár

Bár az Nvidia részvényárfolyamának csökkenése nem járt jelentős negatív hírekkel, aggodalmak merültek fel Jensen Huang elnök és más vezetők jelentős részvényeladásai miatt.

Június 13. óta Huang 79,38 millió dollár értékű Nvidia részvényt adott el a saját készletéből, amit egy június 21-i bejelentés szerint az SEC-nél jelentett be, ahogyan a törvény kötelezi is erre.

A Global Market Insider egy friss posztjában kiemelte, hogy az Nvidia vezetői rekordsebességgel értékesítik a részvényeiket, az év folyamán összesen 796 millió dollár értékű értékpapírt adtak el.

Mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy ez természetes, hiszen évtizedes erőfeszítésekkel felépítették a céget, amely rengeteg ügyfél számára nyújt értéket, és most jól megérdemelt módon élvezni akarják a munkájuk gyümölcsét.

Olvastad már? Fontos hírek: A Web3 hatásai Hong Kongban, a MTAUR felforgatja a kriptopiacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!