Az Európai Központi Bank kiadta az első jelentését a digitális euróról

-

Az EKB közzétette az első jelentését a digitális euró előkészítési szakaszáról, amelyben részletezték a főbb jellemzőket és a folyamatban lévő fejlesztéseket.

A jelentésben külön kihangsúlyozták a magas szintű adatvédelmi szabványokat mind az online, mind az offline fizetések esetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Olyan lesz, mint a készpénz. Állítólag.

A jelentés részletesen ismerteti a kulcsfontosságú jellemzők fejlesztését, beleértve a magas adatvédelmi szabványokat mind az online, mind az offline fizetések esetében, azzal a céllal, hogy a felhasználók számára a fizikai boltokban és az egyének közötti közvetlen fizetések során olyan adatvédelmet biztosítson, mint amilyent a készpénztől már megszokhattak.

„Offline fizetések esetén a személyes tranzakciós részletek csak a vásárló és az eladó számára lennének ismertek, és nem osztanák meg sem a fizetési szolgáltatókkal, sem az eurorendszerrel, sem más szolgáltatások biztosítóival.”

Majd a politikusok megmondják, hogy mit lehet, meg mit nem

Az EKB emellett dolgozik egy módszertanon a digitális euró birtoklási limitjeinek meghatározására, amellett, hogy a digitális euró nem is kamatozna, még annyit sem, amennyi az aktuális infláció.

Ugyanis nem az állampolgárok döntenék el, hogy mennyi pénzük lehet, hanem a tervek szerint ezt majd a politikusok fogják megmondani, hogy mennyi van engedélyezve a nép számára.

Természetesen mindezt azért, hogy a pénzügyi stabilitás és a hatékony monetáris politikát biztosítani lehessen.

Valamint a teljes mértékű pénzügyi kontrollt is biztosítani lehet így, de ez valahogy kimaradt a jelentésből. Nyilván véletlen.

Emellett az EKB úgy fogalmazott, hogy továbbra is technikai szakértelmet nyújt a jogalkotási vitákhoz, míg véglegesítik a digitális euróra vonatkozó törvényeket, amely egy átfogó szabályrendszer lenne, szabványok és eljárások összessége, amelyet az eurózóna fejleszt, hogy egységesítse a digitális euró használatát a régióban.

digitális euró

„A jelek szerint elhagytad a számodra kijelölt zónát. Vásárlás elutasítva.”

A Nagy Testvér figyel. És büntet

A központi banki digitális valuták, azaz CBDC-k a kritikák célkeresztjében vannak, gyakorlatilag az ötlet felmerülése óta.

A technológia bevezetésével a legteljesebb mértékű pénzügyi elnyomást lehet megvalósítani, ahol ezer kilométerekre lévő bürokraták határozhatják meg az emberek legalapvetőbb napi pénzügyi tevékenységét, és kedvükre letilthatnak, kisemmizhetnek bárkit, aki ellen mer szegülni a hatalomnak.

Olvastad már? A Notcoin ára jó hírekkel, a Toncoin és a CYBRO a következő, amelyik megugrik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!