Egy kongresszusi képviselő bitcoinban is elérhetővé tenné az adófizetést

-

Matt Gaetz amerikai kongresszusi képviselő olyan törvényjavaslatot terjeszt elő, amely lehetővé tenné a szövetségi jövedelemadó Bitcoinban történő megfizetését. Mindez fellendítheti a kriptovaluták elterjedését az Egyesült Államokban.

Matt Gaetz amerikai kongresszusi képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné, hogy a szövetségi jövedelemadót bitcoinnal lehessen fizetni. Ez jelentősen fellendítheti a kriptopénzek elterjedését az Egyesült Államokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szövetségi jövedelemadó olyan alapvető szolgáltatásokat finanszíroz, mint az egészségügy, az infrastruktúra és a hadsereg. A Bitcoinban történő adófizetés engedélyezése növelheti a kriptovaluták használatát a mindennapi tranzakciókban.

Nem biztos, hogy jót tenne a bitcoinnak a kongresszusi képviselő javaslata

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a kormánynak folyamatosan el kellene adnia a bitcoint, hogy fedezze a kiadásait, ami potenciálisan kínálati sokkot okozhat, és növelheti a bitcoinra nehezedő eladási nyomást.

Matt Gaetz floridai képviselő célja az 1986. évi belső adótörvénykönyv módosítása, hogy a szövetségi jövedelemadót bitcoin is lehessen fizetni.

A törvényjavaslat előírja a pénzügyminisztérium számára, hogy hozzon létre egy olyan módszert, amellyel az adófizetők bármilyen adót befizethetnek bitcoinban is.

Gaetz úgy véli, hogy ez elősegíti az innovációt, javítja a hatékonyságot, és nagyobb rugalmasságot biztosít az amerikai polgárok számára. A törvényjavaslat egy részlete így szól:

„[A pénzügyminisztériumnak] ki kell dolgoznia és végre kell hajtania egy olyan módszert, amely lehetővé teszi a magánszemélyre kivetett bármely adó Bitcoin-alapú befizetését”.

Nancy Mace dél-karolinai képviselőnő támogatja Gaetz törvényjavaslatát, és összekapcsolja azt a saját, a tulajdonjogról szóló javaslatával.

Javasolta, hogy az adók és a jelzáloghitelek esetében bitcoint is használjanak.

Ha elfogadják, ez a törvényjavaslat jelentős lépés lenne a kriptovaluta bevezetése felé az Egyesült Államokban.

Megváltoztatná az amerikai államkincstári törvénykönyvet, és jelentős következményekkel járna a Bitcoin-befektetőkre nézve. Az, hogy a kormánynak a kiadásai finanszírozásához bitcoint kell eladnia, növelheti a piaci volatilitást.

Összehasonlításképpen, az amerikai adófizetők 2023-ban mintegy 1,7 billió dollárnyi szövetségi jövedelemadót fizettek.

Ha csak 1% fizeti az adóját bitcoinban, akkor ez körülbelül 18 milliárd dollárnyi bitcoinadományt jelentene a kormánynak.

A Bitcoin-adófizetés bevezetéséhez egyértelmű szabályozási iránymutatásokra lenne szükség a megfelelőség biztosítása és a visszaélések megelőzése érdekében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A szabályozási bizonytalanság hatással lehet a piaci hangulatra és a Bitcoin árfolyamára.

Összefoglalva, Matt Gaetz kongresszusi képviselő javaslata a Bitcoin-adófizetésről jelentős fejlemény a kriptopénzek amerikai bevezetése szempontjából. Lehetséges előnyökkel jár, ugyanakkor kihívásokat is jelent a szabályozási megfelelés és a piaci stabilitás terén.

Ha jól irányítják, ez a kezdeményezés precedenst teremthet más országok számára, és tovább erősítheti a bitcoin szerepét a globális pénzügyi rendszerben.

Ez a javaslat kulcsfontosságú pillanatot jelenthet a pénzügyi rendszerek fejlődésében világszerte.

Olvastad már? Ethereum-NFT-kkel ünnepli születésnapját egy ikonikus párizsi magazin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!