Ethereum-NFT-kkel ünnepli születésnapját egy ikonikus párizsi magazin

-

A Paris Match, egy francia magazin 75 ikonikus archív fotót árverez el Ethereum-NFT-k formájában, így ünneplik 75. születésnapjukat.


Az árverés június 17-én kezdődött, és a Paris Match archívumából származó történelmi képeinek válogatását mutatja be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek között olyan popikonokról készült pillanatképek vannak, mint a Rolling Stones, Jack Nicholson, Orson Welles és John Travolta.

Ethereum-NFT
Forrás: X

Olyan jelentős történelmi pillanatokról készült képek is szerepelnek, mint a berlini fal leomlása, valamint harlemi jelenetek és a Tour de France.

Minden NFT-vásárláshoz tartozik egy számozott és aláírt fizikai nyomat ugyanarról a fotóról, áthidalva a hagyományos műgyűjtés és a digitális tulajdonlás közötti szakadékot.

A licitálás minden egyes fotóra 0,3 ETH-ról indul, ami a jelenlegi árfolyamon körülbelül 1062 dollárnak felel meg.

Ez a kezdeményezés a Paris Match második próbálkozása az NFT-k területén, miután 2023 januárjában 120 egyedi NFT-t értékesített sikeresen. A magazin a Focus Bloc és a SuperRare fotós NFT-platformmal állt össze az aukcióhoz.

A CryptoSlam szerint a globális NFT eladások volumene az elmúlt 24 órában 22,26%-kal 16,1 millió dollárra ugrott, az Ethereum-NFTK-k 5,39 millió dolláros forgalommal vezetnek, amelyet a Polygon és a Bitcoin követ.

A cikk írásakor az Ethereum 3410 dolláron kereskedik, ami 9%-os áresést jelent az elmúlt hónapban.

A Paris Match döntése, hogy az NFT technológia alkalmazásával bocsátja árverésre ikonikus fotóarchívumát, tükrözi elkötelezettségét kulturális örökségének megőrzése iránt, miközben alkalmazkodik a digitális korszakhoz.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Még mindig az Ethereum az NFT-király

Az NFT-k világában az Ethereum domináns pozíciót foglal el, megszerezve a piaci részesedés 72,3%-át, 2023-ban 8,54 milliárd dolláros kereskedési volumennel.

Ez a vezető szerep annak köszönhető, hogy az Ethereumot már korán bevezették az NFT-szektorba, amit egy erős fejlesztői közösség és egy kiterjedt, az NFT létrehozására és kereskedésére szabott ökoszisztéma támogat.

Az Ethereumnak azonban egyre nagyobb konkurenciát jelentenek az olyan feltörekvő blokkláncok, mint a Solana, a Bitcoin és az Immutable X, amelyek életképes alternatívaként egyre nagyobb teret nyernek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Ethereum erősségét az NFT-k terén megerősíti a kialakult infrastruktúra és a széles körű elismertség.

A platform számos NFT-piacteret és eszközt kínál, így a kifinomult és dinamikus NFT-ket létrehozni kívánó fejlesztők egyik legkedveltebb választása.

Ezen előnyök ellenére az Ethereum skálázhatósági kihívásokkal küzd, amelyeket olyan kezdeményezésekkel kezelnek, mint a proof-of-stake konszenzusra való áttérés (PoS), és a teljesítmény növelése érdekében olyan layer-2 megoldások bevezetése, mint a rollupok.

Ezzel szemben a Solana azzal tűnik ki a többi blokklánc közül, hogy alacsonyabb hálózati díjakat és gyorsabb tranzakciós sebességet kínál, így az Ethereum erős kihívójaként pozicionálja magát.

Olvastad már? A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!