A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

-

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom, hogy a coin ilyen szintre került.

A BTC-nek azonban nem kellett sokáig várnia, hogy talpra álljon. Egy bizonyos ponton kiderült, hogy a Bitcoin elérte a 62.814 dollárt, a szélesebb piac ennél magasabb árfolyamokat várt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De ez nem történt meg, mivel az érték a szerkesztés idején 61.107 dolláron cserélt gazdát.

A Bitcoin árfolyamának 58.890 dollárra való esése előtt a derivatív piacon a kereskedők számítottak erre a lépésre.

Az erős kezek újra felfelé küldték a BTC-t

Az ok, hogy a coin június 19-én erős eladásokat tapasztalt a német kormány részéről.

A negatív hangulat azután erősödött meg, hogy megerősítették, hogy az Mt.Gox, az egykori kriptotőzsde júliusban megkezdi 8,6 milliárd dollár értékű BTC felosztását a hitelezői között.

Ez az esemény sokkolta a piaci résztvevők gerincét, sokan gyengébb feltételeket sugalltak a BTC számára.

Eközben kiderült, hogy a közösségi médiában a „mélypont” megnövekedett felhívások is hozzájárultak a Bitcoin ugrásának okaihoz. Az alábbi, a Santimenttől kapott kép megerősítette ezt.

bitcoin
Forrás: X

Történelmileg, amikor a társadalmi volumen és az alsó hívások dominanciája megugrik, az jelentős fellendüléshez vezet. Ez történt korábban a BTC-vel is.

De mivel a coin eltörölte a nyereség egy részét, vajon újra megugrik? Derítsük ki!

Ehhez megvizsgáltuk a Bitcoin likvidációs hőtérképét. Ez az indikátor előre jelzi azokat az árakat, ahol komoly likvidációkra kerülhet sor.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Az adatok azt sugallják, hogy a volatilitás nem ért véget

A likviditás magas területei is arra utalnak, hogy az árak ebbe az irányba mozdulhatnak el

A Hyblock adatait felhasználva a szerkesztés idején a 64.600 dollárnál magas likviditást figyeltünk meg. Ha tehát a spot vételi nyomás megnő, a BTC elérheti ezt a szintet.

Forrás: Hyblock

Ha ez bekövetkezik, sok short pozíciót likvidálhatnak a piacon. A lefelé mutató oldalon egy másik likviditási csomópont 58.150 dollárnál volt.

Ez annyit jelent, hogy ha az eladási nyomás fokozódik, a Bitcoin ismét 60.000 dollár alá eshet.

Ráadásul a Coinglass adatai szerint az elmúlt 24 órában likvidált BTC-kontraktusok értéke elérte a 152,71 millió dollárt.

A likvidálás akkor történik, amikor egy kereskedő már nem tudja teljesíteni a pozíció nyitva tartásához szükséges margin követelményeket.

Forrás: Coinglass

Ennek eredményeként a tőzsde lezárja a pozíciót, hogy megakadályozza a további veszteségeket. A Bitcoin esetében a piac nagyfokú volatilitása okozta a likvidálások zuhatagát.

A legnagyobb veszteséget a long pozíciók szenvedték el: 241,65 millió dollárt töröltek el 24 óra alatt. A shortok viszont 31,06 millió dollárt tettek ki.

A shortok olyan kereskedők, akik az árak csökkenését jósolják. A longok viszont olyan kereskedők, akik az árak emelkedésére fogadnak.

A továbbiakban a kereskedőknek óvatosnak kell lenniük, tekintettel arra, hogy a BTC iránya rövid távon továbbra is kockázatos.

Olvastad már? Íme, miért lehet a Bitcoin helyett az Ethereum a legjobb választás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!