Íme, miért lehet a Bitcoin helyett az Ethereum a legjobb választás

-

Az Ethereum árfolyama az Ethereum ETF jóváhagyása óta havi 8%-ot esett, jelenleg 3367 dolláron áll.

Összehasonlításképpen a Bitcoin (BTC) ugyanebben az időszakban közel 12%-ot esett, jelenleg 60.950 dolláron kereskednek vele.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hangulatban bekövetkezett figyelemre méltó változás arra utal, hogy az Ethereum (ETH) a Bitcoinhoz (BTC) képest jobb teljesítményre készülhet.

Az alábbiakban az Ethereumot a Bitcoinnal szemben előnyben részesítő legfontosabb tényezők következnek.

Az Ethereumot előnyben részesítő legfontosabb tényezők

A Mt. Gox hatásának hiánya

Az Ethereum körüli növekvő optimizmus egyik fő oka, hogy az Ethereum mentes az Mt. Gox felszámolási folyamatától.

Amíg a Bitcoin-tulajdonosok aggódnak a Mt. Gox törlesztésekből származó potenciális BTC-beáramlás miatt, addig az Ethereum befektetők nem szembesülnek ezzel a problémával, ami stabilabb környezetet biztosít az ETH számára.

ethereum
Forrás: X

A német befektetők kitartanak az Ethereum mellett

A másik tényező a német befektetők viselkedése, akik úgy tűnik, hogy tartják Ethereum eszközeiket, ellentétben a Bitcoinnal, ahol némi eladási nyomás tapasztalható. Ez a tendencia az Ethereum-piac iránti erősebb bizalmat és stabilitást jelzi.

Nincs bányász eladási nyomás az ETH-n

Az Ethereum proof-of-stake modellre való áttérése jelentősen csökkentette a bányászok eladási nyomását.

A Bitcoinnal ellentétben, ahol a bányászok rendszeresen eladják állományuk egy részét a költségek fedezésére, az Ethereum nem szembesül ezzel az állandó eladási nyomással, ami segíthet az árfolyam fenntartásában.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Közelgő ETF-ek

A kriptoközösséget izgatottan várja egy Ethereum ETF lehetséges bevezetését is.

A Bitcoin ETF-ekhez hasonlóan, ahogyan a Bitcoin ETF-ek pozitívan befolyásolták a BTC piaci teljesítményét, egy Ethereum ETF várhatóan több intézményi befektetőt vonz majd, ami felpörgeti a keresletet és potenciálisan növeli az ETH értékét.

Az Ethereum nagyobb kínálati sokkja

Végezetül az elemzők kiemelik, hogy az Ethereum potenciális kínálati sokkja jelentősebb, mint a Bitcoiné.

Mivel egyre kevesebb új ETH-t aknáznak ki, és az intézményi befektetők érdeklődése növekszik, az Ethereum kínálata a tőzsdéken csökken. Ha a kereslet nő, ez a csökkent kínálat jelentős áremelkedéshez vezethet.

Olvastad már? A MegaDice nyerő számot dobott a GameFi tokenjével

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!